Peter Sagan po otrase mozgu na Pekle severu žartoval: Stretol som sa s McGregorom

Humor ho neopúšťa ani v extrémne ťažkých časoch! Petra Sagana (33) zasiahla na jeho poslednom vystúpení na Paríž - Roubaix katastrofa.
  • Zdroj: Facebook/Peter Sagan

Humor ho neopúšťa ani v extrémne ťažkých časoch! Petra Sagana (33) zasiahla na jeho poslednom vystúpení na Paríž - Roubaix katastrofa.

Po drastickom páde skončil s otrasom mozgu v nemocnici. Po piatich hodinách strávených vyšetreniami sa s náznakom úsmevu vyjadril, že sa na Pekle severu stretol s bojovníkom MMA McGregorom a toto je výsledok.

Sagan sa na obávanom monumente Peklo severu zaplietol do jedného z prvých pádov, ku ktorému prišlo 151 km pred cieľom na druhom úseku dlažobných kociek. Po minulotýždňovom páde na Okolo Flámska tak nedokončil ani 120. ročník Paríž-Roubaix, ktorý bol pre neho zároveň posledným v kariére. Spomienky naň však nebude mať určite vôbec dobré…

Z opakovaných záberov nebolo príliš jasné, čo sa vlastne stalo, isté bolo len to, že trojnásobný majster sveta po páde okamžite zamieril do nemocnice v Cambrai, kde na vyšetreniach strávil 5 hodín. „Na 130. kilometri som sa stretol s McGregorom a takto som dopadol,” povedal Sagan s jemným úsmevom na tvári bezprostredne na parkovisku nemocnice pre RTVS.

Peter Sagan presedlá po sezóne z cestnej cyklistiky na horskú.
Cyklista Peter Sagan o živote bez pretekania: Čo mi bude chýbať a čo vôbec nie?! Zobraziť článok

„Určite som mal otras mozgu. Keď som si dával nejakú situáciu dokopy, tak som si myslel, že prešli dve hodiny, ale pri tom prešli štyri… A potom mám už len oškreniny a koleno mám narazené. To ale hádam bude v poriadku,” dodal sklamaný Sagan, ktorý si zo samotného pádu pamätá v podstate všetko.

„Išiel som v balíku a potom bol taký blatistý úsek, kde sa mi podšmykol celý bicykel. Potom sa už nedalo nič robiť,” uzavrel dobitý Sagan, ktorý nenapodobnil fenomenálny triumf z Paríž-Roubaix 2018.

Otras mozgu, ktorý Slovák spomenul zo žartu, neskôr potvrdil aj jeho tím na sociálnych sieťach: „Po páde utrpel poranenia a otras mozgu. Výsledky dodatočných testov v nemocnici sú upokojujúce. Teraz odpočíva.“ Žilinský rodák plánuje štartovať na Tour de France a na OH 2024 v Paríži sa chce predstaviť v horskej cyklistike. Na cestných pretekoch sa od budúceho roka zúčastní už len mimo seriálu World Tour.

SOŠV v januári zorganizoval spomienkové stretnutie na počesť legendy.
Pocta pre olympijského šampióna z Montrealu († 71): Tkáč bude mať symbolický hrob Zobraziť článok

120. Paris - Roubaix

1. Van der Poel (Hol.) 5:28:41 h,

2. Philipsen (Belg./obaja Alpecin-Deceuninck) +46 s,

3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) rovnaký čas,

... Peter SAGAN (SR/TotalEnergies) po páde nedokončil

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});