Útočník Miloš Kelemen sa dočkal prvého triumfu v drese Arizony: V NHL nemáte ani sekundu navyše

Hoci na prvý bod v slávnej NHL stále čaká, na tretí pokus sa dočkal aspoň prvého víťazstva.
  • Zdroj: instagram.com/miloskelemen

Hoci na prvý bod v slávnej NHL stále čaká, na tretí pokus sa dočkal aspoň prvého víťazstva.

FOTOGALÉRIA: Miloš Kelemen

Reč je o útočníkovi Milošovi Kelemenovi (23), ktorý v pondelok nastúpil na svoj tretí duel v najlepšej lige sveta v drese Arizony. Následne ho vedenie klubu opäť poslalo do záložného tímu Tucson v nižšej lige AHL. Denníku Nový Čas porozprával, v čom je NHL kvalitnejšia, ako hodnotí doterajšiu sezónu, a prezradil aj to, že nedávno bol s priateľkou na výlete v Grand Canyone!

Útočník Washingtonu Nic Dowd (vpredu) a slovenský obranca Martin Fehérváry sa tešia po góle.
Fehérváry vylepšil vlastný rekord o 38 sekúnd: Tak dlho ešte nehral Zobraziť článok

Bronzový medailista z Pekingu 2022 Miloš Kelemen vlani v máji podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s tímom NHL Arizona Coyotes. Sezónu však odštartoval v záložnom mužstve Tucson, ktorý hrá v AHL. Slovenský reprezentant od začiatku podáva na farme výborné výkony, ktoré si tréneri všim­li a už trikrát ho povolali do NHL. Naposledy odohral zápas v pondelok proti Minnesote, v ktorom Kojoti vyhrali 5:4 po predĺžení. Hoci nebodoval, dočkal sa prvého triumfu v najlepšej lige sveta.

Slovenský futbalista SSC Neapol Stanislav Lobotka.
Neapol v zostave s Lobotkom rozstrielal Frankfurt, postúpil aj Real Madrid Zobraziť článok

„Každé z troch stretnutí, ktoré som mal možnosť doposiaľ v NHL odohrať, som si naplno užíval. Je to pre mňa splnený sen, že som sa dostal do najlepšej ligy sveta. Víťazstvo nad Minnesotou bolo bonusom, bolo totiž moje prvé v kariére v tejto súťaži,“ povedal pre Nový Čas Kelemen, ktorý prezradil aj to, v čom vidí najväčší rozdiel medzi NHL a AHL. „Jednoznačne v rýchlosti či presnosti. V NHL musíte robiť veci rýchlo, nemáte ani sekundu navyše a pôsobia tu, samozrejme, aj kvalitnejší hráči.“

Futbaloví fanúšikovia Eintrachtu Frankfurt počas potýčok s príslušníkmi talianskej poriadkovej polície v uliciach Neapolu.
Výtržnosti v Neapole: Fanúšikovia Frankfurtu demolovali mesto, podpálili autá a útočili na políciu! Zobraziť článok

Talentovaný útočník priblížil aj to, ako mu na farme v AHL oznamujú, že ho povolali do prvého tímu Arizony. „Vždy to je iná situácia. Pri druhom súboji na začiatku marca mi zavolali v deň zápasu, že sa im v Arizone zranili hráči, alebo boli vymenení a že budem hrať. Vtedy putoval do prvého tímu aj môj spoluhráč, tak sme išli z Tucsonu rovno autom na zápas. Teraz naposledy sme boli s mužstvom v meste Milwaukee a po stretnutí mi oznámili, že na druhý deň hrám zase za Arizonu. Zakúpili mi letenky a na druhý deň sme odleteli do Phoenixu,“ ozrejmil Miloš, ktorý v troch dueloch v NHL ešte nebodoval, ale v AHL má na konte 27 bodov z 55 zápasov. „Som spokojný, ale, samozrejme, vždy to môže byť lepšie,“ dodal na záver.

Slovenskému hokejistovi robí spoločnosť v zámorí aj jeho priateľka Alexandra. Pred pár dňami si spolu urobili výlet do národného parku Grand Canyon. „Veľmi sa nám tam páčilo, boli tam nádherné výhľady. S priateľkou sme to tam všetko pochodili a aj rozmýšľali nad tým, ako to mohlo celé vzniknúť,“ vyjadril sa slovenský útočník.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});