Fehérváry vylepšil vlastný rekord o 38 sekúnd: Tak dlho ešte nehral

Hokejisti Washingtonu Capitals vyhrali v noci na štvrtok v zápase NHL proti Buffalu Sabres 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch.
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals vyhrali v noci na štvrtok v zápase NHL proti Buffalu Sabres 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

FOTOGALÉRIA: NHL

Rozhodujúci premenil v druhej sérii T. J. Oshie. Za domácich nastúpil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral 25:22 minúty a bol druhý najvyťaženejší hráč svojho tímu.

Je to po prvýkrát v kariére Fehérváryho, čo odohral viac ako 25 minút, svoj predchádzajúci osobný rekord navýšil o 38 sekúnd.

Desať minút pred koncom riadneho hracieho času ešte vyhrávali hostia v pomere 4:2. O kontaktný gól sa však postaral hviezdny Alexander Ovečkin a Tom Wilson poslal domácich do predĺženia 68 sekúnd pred koncom. Fehérváry si v zápase pripísal jednu strelu na bránku, päť hitov a zablokoval jednu strelu.

Pre Juraja Slafkovského sa nováčikovská sezóna v NHL predčasne skončila.
Slafkovský si z Kanady odskočil na Slovensko zmaturovať: Úsmev zo zadnej lavice! Zobraziť článok

Víťazstvo na ľade súpera dokázali naopak udržať New York Islanders, ktorí zdolali Anaheim Ducks 6:3. Štyri body si v ich drese pripísal Kyle Palmieri, ktorý vyrovnal v 13. minúte na 1:1 a pridal tri asistencie. Domáci pritom v zápase dvakrát viedli, no po góle Kevina Shattenkirka na 2:1 skóroval päťkrát bez prerušenia ich súper.

Samostatné nájazdy rozhodli aj duel medzi Torontom a Coloradom, ktorý vyhrali hostia 2:1. Dosiahli tak tretí triumf za sebou a strojcom ich jediného úspešného nájazdu bol v druhej sérii ťahúň tímu Nathan MacKinnon. V bránke domácich sa blysol Iľja Samsonov s 94,4-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Trinásťgólovú prestrelku na ľade St. Louis Blues vyhrali hostia z Minnesoty 8:5. Až päť z ôsmich gólov pridali v prostrednom dejstve a v tabuľke Centrálnej divízie sa priblížili k vedúcemu Dallasu na rozdiel jedného bodu. Domácim nepomohol ani hetrik Pavla Buchneviča a hostia bodovali v 14. zápase za sebou, čím stanovili nový klubový rekord.

Výsledky:

Toronto - Colorado 1:2 sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 4. Rielly (Marner, Järnkrok) – 15. Rantanen (Makar, MacKinnon), rozh. náj. MacKinnon.

Washington - Buffalo 5:4 sn (1:3, 0:0, 3:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 11. Oshie (D. Strome, Ovečkin), 42. Kuzněcov (Alexejev, Oshie), 51. Ovečkin (T. van Riemsdyk, D. Strome), 59. Wilson (Bäckström), rozh. náj. Kuzněcov – 5. Ljubuškin (Krebs, Stillman), 9. Peterka (Quinn), 19. Jost, 46. Girgensons (Krebs, Power).

St. Louis - Minnesota 5:8 (3:1, 1:5, 1:2)

Góly: 5. Bučnevič (Krug, Tucker), 15. Vrána (Krug, Binnington), 18. Vrána (Kyrou, B. Schenn), 32. Bučnevič (Thomas, Krug), 55. Bučnevič (Faulk, Thomas) – 13. J. Eriksson Ek (Boldy, Hartman), 25. Klingberg (M. Johansson, J. Eriksson Ek), 27. Sundqvist (Steel, F. Gaudreau), 27. Shaw (Reaves, J. Eriksson Ek), 33. Hartman (Zuccarello), 34. Goligoski (Boldy, Steel), 43. Reaves (Goligoski, Dewar), 49. Hartman.

Anaheim - NY Islanders 3:6 (2:1, 0:2, 1:3)

Góly: 1. Max Jones (Fowler, Terry), 18. Shattenkirk (Zegras, R. Strome), 56. Shattenkirk (Vatrano, Comtois) – 13. Palmieri (Engvall, Pelech), 30. Fasching (Parise, S. Aho I), 40. Nelson (Pelech, Palmieri), 43. Engvall (Palmieri), 50. Nelson (Palmieri, Dobson), 53. Parise (Pageau).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});