Petra Vlhová po 7. mieste v obrovskom slalome MS: Ľudia nevedia, čo sa vo mne deje!

Národ chcel od nej medailu, reálne na viac ako siedme miesto nemala. Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej (27) útok na stupne víťazov pri ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Národ chcel od nej medailu, reálne na viac ako siedme miesto nemala. Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej (27) útok na stupne víťazov pri jej štvrtkovom úvodnom štarte na MS v Méribeli nevyšiel. Na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú (27) z USA stratila 0,93 s. Striebro získala Talianka Brignoneová (+0,12) a bronz putuje zásluhou Mowinckelovej do Nórska (+0,22).

FOTOGALÉRIA: Obrovský slalom - MS

Utrápenej Vlhovej nevyšlo už prvé kolo. Na svoju americkú top súperku v ňom stratila sekundu, čo jej stačilo na priebežnú deviatu priečku. Druhá bola s odstupom 0,12 s domáca Worleyová, tretia pozícia patrila Talianke Brignoneovej (+0,31).

Slovenskej lyžiarke, ktorá vyšla na trať ako štvrtá v poradí, od začiatku chýbala rýchlosť. „Nebolo to také náročné, ako som si myslela. Ale ako keby som bola opatrná, veľmi som špekulovala. Najviac som stratila v strede, ale ešte som nevidela medzičasy. Trať je inak dobrá, myslím si, že vydrží aj na druhé kolo,“ uviedla Vlhová.

V druhej jazde mala smolu Worleyová. Spadla kúsok pred cieľom a zostala bez medaily. Vlhová neurobila výrazné chyby, ale nemala potrebnú rýchlosť a napokon zajazdila až desiaty najlepší čas. Od medaily ju delilo 0,71 s.

Obhajkyňa titulu spred dvoch rokov v obráku Lara Gutová Behramiová skončila na 4. mieste, na bronz jej chýbalo 0,09 s. „Druhé kolo bolo lepšie ako to prvé. V druhom sektore som v obidvoch jazdách urobila chybu. Dnes mi to nevyšlo podľa predstáv, ale taký je šport,“ povedala v cieli Vlhová.

Na nedávnych pretekoch SP v Špindlerovom Mlýne chýbal jej priateľ Michal, ktorý bol pracovne v zahraničí. Nebolo ho však vidieť ani na sústredení vo Švajčiarsku a Petra ho neukázala ani v dejisku šampionátu!

Petra Vlhová a jej tréner Mauro Pini.
Tréner Vlhovej priznal problémy: Nemusíme to skrývať... Zobraziť článok

Na otázku, prečo si v poslednom čase preteky neužíva, odpovedala pre TV JOJ s trpkým úsmevom: „Sú veci, ktoré vidia ľudia na kamere, ale sú aj veci, ktoré sa na obrazovky nedostanú. Ľudia potom nevedia úplne všetko, čo sa deje vo vnútri. Nechcem to však veľmi rozoberať, lebo zase sa budú písať zbytočné veci.“

Fenomenálna americká lyžiarka si vybojovala celkovo siedmy titul svetovej šampiónky, ale prvý v obrovskom slalome. Celkovo má z MS už 13 medailí, rovnako ako Švédka Anja Pärsonová. Pred týždňom získala Shiffrinová na MS v Méribeli striebro v super-G. „Na štarte som bola trochu nervózna, ale výsledok je neuveriteľný. Nebolo to jednoduché, domáci fanúšikovia fandili Tesse Worleyovej," uviedla šampiónka.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová reaguje v cieli počas 2. kola obrovského slalomu na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel.
Vlhovej prvý štart na šampionáte nevyšiel: Najlepším sa pozerala na chrbát Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});