Ostré vyjadrenia proti klubu si mohol odpustiť: Neuer musí zaplatiť tučnú pokutu a čelí veľkej kritike

Verejné vyhlásenie Manuela Neuera (36), v ktorom kritizoval vyhadzov trénera brankárov Toniho Tapaloviča z Bayernu Mníchov, poriadne ...
  • Zdroj: TASR/AP

Verejné vyhlásenie Manuela Neuera (36), v ktorom kritizoval vyhadzov trénera brankárov Toniho Tapaloviča z Bayernu Mníchov, poriadne vytočilo jeho zamestnávateľa.Podľa portálu Daily Mail má dostať pokutu až vo výške viac ako 1,5 milióna eur a navyše čelí veľkej kritike od klubových legiend.

Napriek zraneniu je Manuel Neuer momentálne v nemeckom futbale témou číslo jeden. Pred dvomi týždňami totiž v rozhovore pre The Athletic verejne skritizoval vedenie Bayernu Mníchov za ukončenie spolupráce s renomovaným trénerom brankárov Tonim Tapalovičom, s ktorým sa priatelí už od svojho pôsobenia v Schalke 04.

Nemecký brankár Manuel Neuer.
Neuer ostro kritizoval vedenie klubu: TOTO je najbrutálnejšia vec, ktorá sa mi v mojej kariére stala! Zobraziť článok

​Za tieto vyjadrenia by mal Neuer podľa webu Daily Mail dostať pokutu až vo výške viac ako 1,5 milióna eur. Okrom toho sa stal terčom ostrej kritiky. „To, čo Manuel povedal v rozhovoroch v súvislosti s Tonim Tapalovičom, nie je hodné funkcie kapitána a odporuje hodnotám Bayernu Mníchov," povedal generálny riaditeľ Oliver Kahn. K týmto slovám sa pridal aj samotný prezident mníchovského klubu. „Pre klub je nepochopiteľné a sme sklamaní, že Manuel s nami nehľadal priamu komunikáciu, ale obrátil sa na média."

Zmýšľaniu skúseného brankára a nemeckého reprezentanta neporozumel ani legendárny hráč Bayernu Mníchov Lothar Matthäus. „Manuel Neuer už nie je  prijateľný ako kapitán Bayernu Mníchov," napísal tvrdo pre Sky Sports Germany.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});