Veľké gesto futbalistu Lipska Williho Orbána: Daroval kmeňové bunky!

Nezaváhal ani na minútu! Hoci si nezahrá najmenej dva týždne! Maďarský futbalový reprezentant pôsobiaci v RB Lipsko Willi Orbán (30) ...
  • Zdroj: instagram.com/williorban4

Nezaváhal ani na minútu! Hoci si nezahrá najmenej dva týždne! Maďarský futbalový reprezentant pôsobiaci v RB Lipsko Willi Orbán (30) sa ozval z nemocničného lôžka, kde v stredu daroval kmeňové bunky, ktoré by pomôcť zachrániť život pacientovi s leukémiou.

FOTOGALÉRIA: Willi Orbán - Lipsko
Rodák z Kaiserslauternu je od roku 2017 registrovaný v nemeckom centre pre darcovstvo kostnej drese. NO až teraz sa na neho obrátili s tým, že bol vyhodnotený ako vhodný darca. „Daroval som kmeňové bunky, aby som zachránil život, pretože len tak má tento človek šancu a nádej na uzdravenie,“ poslal pozdrav z nemocničného lôžka, kde sa od nedele pripravoval na tento moment.

„Pomáhať a dávať nádej môžeš aj ty. Možno nevieš, koľko ľudí na celom svete zúfalo čaká, kým sa pre nich nájde darca,“ pokračoval  obranca, ktorý bol od nedele mimo tréningového procesu a v rámci prípravy na zákrok dostával injekcie na zvýšenie počtu kmeňový buniek. Ako napísal portál bild.de, po takom zákroku sa odporúča desaťdňová pauza.

To znamená, že Orbán vynechá nielen nielen zápas 20. kola bundelisgy RB Lipsko – Union Berlín. „Ten zápas je napriek mojim športovým ambíciám v tomto momente vedľajší. A každý kto ma pozná vie, že urobím všetko preto, aby som sa čo najskôr vrátil do tímu,“ dodal ešte futbalista, ktorý v aktuálnej sezóne ešte nevynechal ani jeden zápas. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});