Nemecký Bayern Mníchov posilňuje: Na lane má holandského veterána i brankársku hviezdu

Yan Sommer (34) a Daley Blind (32). Títo dvaja skúsení hráči by sa podľa všetkého mali v priebehu najbližíšch dní stať oficiálnymi posilami ...
  • Zdroj: SITA

Yan Sommer (34) a Daley Blind (32). Títo dvaja skúsení hráči by sa podľa všetkého mali v priebehu najbližíšch dní stať oficiálnymi posilami nemeckého veľkoklubu Bayernu Mníchov.

Na snímke zľava Lukáš Fabiš (Ružomberok), Myenty Abena (Slovan) a Oliver Luterán (Ružomberok) v zápase 18. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok.
Zemetrasenie v zadných radoch Slovana Bratislava? Odísť má kľúčový obranca Zobraziť článok

Blind koncom minulého roka po vzájomnej dohode rozviazal zmluvu s Ajaxom Amsterdam, za ktorý odohral viac ako 300 zápasov a sedemkrát sa tešil zo zisku majstrovského titulu. Bez práce ale zrejme dlho nezostane. Podľa magazínu Bild má totiž holandský reprezentant namierené k bundesligovému šampiónovi, kde by mal pôsobiť do konca aktuálnej sezóny s opciou na ďalší rok.

Mníchovčania musia riešiť aj nečakané problémy. Kvôli zraneniu z lyžovačky sa budú musieť po zvyšok ročníka zaobísť bez Manuela Neuera. Vedenie Bayernu chce však aj naďalej špičkovú kvalitu v bráne, preto kontaktovalo Yanna Sommera z konkurenčnej Borussie Mönchengladbachu. Podľa nemeckého novinára Floriana Plettenberga už medzi hráčom a klubom došlo k slovnej dohode a Švajčiar by mal pôsobiť v Bavorsku do roku 2025.

Florian Plettenberg takisto zachytil príchod Daleyho Blinda na lekársku prehliadku v luxusnom automobile.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});