Majster sveta Sýkora a vicemajster Zapletal: Prežili pád do rokliny!

Aj majster tesár sa utne. A presne to sa stalo na Rely Dakar 2023 českému vicemajstrovi sveta Mirovi Zapletalovi, ktorého naviguje slovenský ...
  • Zdroj: offroadsport.cz

Aj majster tesár sa utne. A presne to sa stalo na Rely Dakar 2023 českému vicemajstrovi sveta Mirovi Zapletalovi, ktorého naviguje slovenský majster sveta medzi spolujazdcami Marek Sýkora. Po výjazde na pieskovú dunu skončil ich Ford F150 v hlbokej rokline. Posunutý bezpečnostný rám po tejto epizóde znamenal koniec na Dakare.

Česko-slovenská dvojica mala však šťastie. Hoci skončili v kotrmelcoch, prežili bez väčšej ujmy na zdraví. „Druhá etapa Rely Dakar bola fajn až do momentu, keď sme absolvovali výjazd na jednu z pieskových dún. Ako sa na horizonte ukázalo, táto duna však normálnou dunou nebola. Za horizontom nás čakala priepasť a skaly. Už sa nedalo nič robiť

a my sme spadli dolu, pričom sme dosť poničili auto. Dalo sa
s ním dokonca pokračovať ďalej, ale nakoniec sme zistili, že je chytený bezpečnostný rám a s takýmto vybavením pokračovať ďalej nesmieme,“ opísal nehodu 41-ročný Marek Sýkora.

Slovenský navigátor sa na druhý deň po nepríjemnom zážitku už usmieval, rovnako ako jeho český kolega. Zapletal si domov zo Saudskej Arábie okrem zničeného auta dovezie aj jeden suvenír. Ruku mu v bivaku zröntgenovali a dostal na ňu ortézu. Pri páde si totiž bolestivo udrel ruku o volant.

Výborné deviate miesto obsadil slovenský motocyklista Štefan Svitko v šiestej etape.
Svitko sa na Rely Dakar zlepšuje, atakoval top 10: Zvíťazil Španiel Barreda Bort Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});