Svitko vydesil fanúšikov: Po ťažkom páde skončil v nemocnici, nemôže hýbať hlavou!

Vydesil všetkých fanúšikov! Najlepší slovenský motocyklista Štefan Svitko (41) skončil v nemocnici.

Vydesil všetkých fanúšikov! Najlepší slovenský motocyklista Štefan Svitko (41) skončil v nemocnici.

Po úspešnom vystúpení na Dakare, kde obsadil celkove 9. miesto sa vydal rodák zo Žaškova trénovať do Talianska. Tam nešťastne spadol a skončil v nemocnici. Slovenský jazdec nemôže hýbať hlavou.

Manželka Katarína, staršia dcérka Sofinka i mladšia Sárka sú radi, že majú ocka zdravého doma
Svitko je z Dakaru už doma: Čakala ho rodina a sladká torta Zobraziť článok

FOTOGALÉRIA: Štefan Svitko

„Pri tréningu v Taliansku som mal troška väčší pád, ale na to všetko ako to prvú polhodku vyzeralo, tak všetko celkom fajn dopadlo. Ďalšie vyšetrenia absolvujem u nás na Slovensku,“ napísal Svitko k videu z talianskej nemocnice.

Dakar: Svitko v predposlednej etape desiaty, celkovo si udržal 9. miesto Zobraziť článok

Svojich fanúšikov stihol aj rozosmiať, keď vtipne skritizoval tamojšie jedlo. „Talianske raňajky,“ napísal Svitko k fotke s raňajkami.

O niekoľko hodín neskôr pridal na sociálnu sieť video už z trnavskej nemocnice, kde ukázal nemocničnú izbu. V Trnave ho čakajú vyšetrenia, ktoré určia ďalší postup liečby.

Svitko je trojnásobný majster Európy a 25-násobný majster Slovenska v enduro a cross country. Tento rok si odbil pätnásty štart na prestížnej rely Dakar a obsadil konečné deviate miesto.

Veterán má na konte aj jedno etapové víťazstvo na prestížnom podujatí z roku 2016, keď obsadil celkové druhé miesto. Ako jazdec s viac než desiatimi účasťami má taktiež titul "legenda Dakaru". Viackrát sa nechal počuť, že všetky podujatia počas sezóny sú preňho prípravou na Dakar.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});