Svitko je z Dakaru už doma: Čakala ho rodina a sladká torta

Najväčšia odmena za účasť na tohtoročnej rely Dakar ho čakala doma! Dnes po príchode na Slovensko vítal nášho jazdca Štefana Svitka (41) ...

Najväčšia odmena za účasť na tohtoročnej rely Dakar ho čakala doma! Dnes po príchode na Slovensko vítal nášho jazdca Štefana Svitka (41) jeho babinec – manželka Katarína i obe dcérky Sofinka a Sárka. Ako bonus dostal aj tortu za zvládnutú 15. účasť na púštnom dobrodružstve, kde obsadil skvelé 9. miesto.

Fotogaléria

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko odchádzal na tohtoročnú rely Dakar s jasným cieľom. „Skončiť v top 10 a to sa mi aj podarilo. Dokonca som si svoje ambície vylepšil o jednu priečku. Musím povedať, že Dakar je každým rokom náročnejší a aj jazdci kvalitnejší. O to viac ma konečné umiestnenie teší,“ povedal po dnešnom príchode vysmiaty Svitko, ktorému sa pády vyhýbali.

Štefan Svitko sa udržal v celkovom poradí v TOP 10.
Rely Dakar spoznala celkového víťaza: Svitko medzi desiatkou najlepších Zobraziť článok

„V minulosti som si hovoril, že už sa sem nikdy viac nevrátim. Ale teraz som strach nemal, dokonca som sa na etapy tešil a vyhýbali sa mi aj pády, ktoré sú na týchto pretekoch na dennom poriadku,“ pokračoval úspešný jazdec, pre ktorého bol najväčší darček jeho rodina. Manželka Katka i obe dcérky sa svojho ocka nevedeli dočkať a po príchode sa od neho nevedeli odtrhnúť.  

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});