Boris Becker je na slobode! Kam budú smerovať jeho prvé kroky?

Trojnásobný wimbledonský víťaz Boris Becker (55) po ôsmich mesiacoch opustil britské väzenie, kde si mal pôvodne odpykať dva a pol roka ...
  • Zdroj: TASR/AP

Trojnásobný wimbledonský víťaz Boris Becker (55) po ôsmich mesiacoch opustil britské väzenie, kde si mal pôvodne odpykať dva a pol roka za marenie konkurzného konania.

Podľa médií by mal byť teraz deportovaný do rodného Nemecka. Ďalší trest by päťdesiatpäťročnej bývalej svetovej jednotke po návrate hroziť nemal.

Becker žil v posledných desiatich rokoch v Anglicku a tento rok v apríli ho londýnsky súd poslal za mreže kvôli zatajovaniu majetku alebo nezákonnému prevodu stoviek tisíc eur, aby sa vyhol vyrovnaniu dlhov po vyhlásení bankrotu.

Trest si odpykával vo väznici Huntercombe v grófstve Oxfordshire. O jeho chystanom predčasnom prepustení informovali médiá pred týždňom.

Šesťnásobný grandslamový šampión po bankrote previedol stovky tisíc libier zo svojho obchodného účtu na iné účty, medzi ktoré patrili účty bývalej manželky Barbary a vtedajšej manželky Lilly, s ktorou sa rozvádzal.

Tiež nepriznal nehnuteľnosť v Nemecku, bankovú pôžičku 825.000 eur a podiel v technologickej firme.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});