Sagan to na rovinu priznal: Nemal som dobrú sezónu

Sezóna sa pre neho skončila, o budúcnosti zatiaľ nechce premýšľať. Cyklista Peter Sagan (32) otvorene priznal, že tento rok nebol v jeho ...
  • Zdroj: facebook

Sezóna sa pre neho skončila, o budúcnosti zatiaľ nechce premýšľať. Cyklista Peter Sagan (32) otvorene priznal, že tento rok nebol v jeho kariére dobrý. Zimnú prestávku by rád využil na to, aby sa odpojil od cyklistiky a všetkých vecí okolo. Potrebuje dobiť energiu, aby mohol ďalej podávať optimálne výkony. Bude totiž bojovať o novú zmluvu.

Sagan si prestup do francúzskeho tímu mimoriadne pochvaľuje, no zmluva, ktorú s TotalEnergies podpísal, má platnosť len dva roky. Jeden z nich práve vypršal, v tom ďalšom bude Peter bojovať o svoju cyklistickú budúcnosť. Trojnásobný majster sveta sa rozhodol preto po skončení aktuálneho ročníka bilancovať a nešetril pri tom úprimnosťou. „Nemal som dobrú sezónu... Táto zima bude pre mňa vzácna na odpojenie sa od cyklistiky a vecí okolo a dobitie energie. Ešte neviem, čo budem robiť a aké ciele budem mať. S tímom sa porozprávam o mojom ďalšom programe a spoločne uvidíme, ako usporiadať kalendár na budúcu sezónu. Momentálne nad tým však nerozmýšľam,“ priznal Sagan, ktorého trápili mnohé zdravotné problémy.

Krásna Holanďanka má viac ako 700 tisíc sledovateľov na Instagrame.
Na gravelových MS štartuje okrem Sagana aj jedna z najsexi cyklistiek: Peťo, nie že zablúdiš medzi ženy! Zobraziť článok

Práve preto už viackrát ocenil prístup tímu TotalEnergies k jeho situácii. „V tíme TotalEnergies som sa veľmi dobre našiel. Aj so zdravotnými problémami, ktoré som mal na začiatku roka, ma vždy podržali. Som veľmi spokojný s organizáciou tímu, so všetkými zamestnancami aj spolujazdcami. Myslel som si, že sa ocitnem v inej situácii, namiesto toho som bol veľmi pozitívne prekvapený tímom aj tým, čo je za ním,“ dodal Sagan, ktorý sa navyše nedávno vyjadril, že do iného tímu už prestúpiť nehodlá a kariéru by rád ukončil práve v TotalEnergies.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});