Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!

Slovenský útočník Martin Pospíšil sa teší na premiéru v slovenskom drese na MS v Česku. Craig Ramsay mu odkazuje: Máš sa na čo tešiť!
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský útočník Martin Pospíšil sa teší na premiéru v slovenskom drese na MS v Česku. Craig Ramsay mu odkazuje: Máš sa na čo tešiť!

Slovenská hokejová reprezentácia formuje tím na majstrovstvá sveta v Česku. Už budúci týždeň avizuje realizačný tím príchod prvých zámorských posíl. Spoza "veľkej mláky" sa očakáva príchod Juraja Slafkovského, Šimona Nemca, Tomáša Tatara, Martina Pospíšila a Pavla Regendu. Pre "zlého muža" Calgary Flames Pospíšila pôjde o reprezentačnú premiéru.

Asistent trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Frühauf.
Asistent trénera Frühauf o zmenách v zostave: Budúci týždeň ich bude viac Zobraziť článok

"Keď máte hráčov podobných kvalít na ceste do tímu, je to skvelé. Je to pre nich úžasná šanca hrať za našu krajinu. Môžete ukázať, v čom ste sa zlepšili. Juraj so Šimonom vedia, akým štýlom hráme a čo očakávame. Martin Pospíšil ešte podo mnou nepôsobil, ale vie ako hráme. Myslím si, že sa mu to bude páčiť," reagoval reprezentačný tréner Craig Ramsay v rozhovore s Tomášom Prokopom z Denníka Šport.

Pre Martina Pospíšila to rozhodne bude zaujímavá skúsenosť. Za sebou má nováčikovskú sezónu v zámorskej NHL. Pospíšil bol s 238 hitmi lídrom "plameňov" v tejto sezóne a sám si uvedomuje, že jeho tvrdá hra je niekedy na hrane a na šampionáte v Česku si musí dávať veľký pozor. Na druhej strane si však treba uvedomiť jeho kvality, ako nováčik sa vypracoval na člena elitného útoku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});