Neporaziteľnosť Bayeru Leverkusen pokračuje, vo finále sa stretne s Atalantou

Futbalisti Atalanty Bergamo postúpili do finále Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete semifinále zdolali Olympique Marseille 3:0 a po ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Atalanty Bergamo postúpili do finále Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete semifinále zdolali Olympique Marseille 3:0 a po úvodnej remíze 1:1 tak vyhrali i celkovo. O titul zvedú súboj s Bayerom Leverkusen. Ten remizoval s AS Rím 2:2, no ťažil z víťazstva 2:0 v úvodnom stretnutí. Finále je na programe v stredu 22. mája v Dubline.

FOTOGALÉRIA: Bayer Leverkusen - AS Rím

Atalanta začala vo vysokom tempe hneď od začiatku. Veľké šance nevyužili Charles De Ketelaere a Gianluca Scamacca. Napokon bol po polhodine hry gólovo úspešný Ademola Lookman, ktorého strelu z hranice šestnástky tečoval Samuel Gigot. Po prestávke prišla prvá väčšia šanca hostí, ktorú zahodil Iliman Ndiaye. Na 2:0 zvýšil vzápätí výstavnou strelou pod brvno Matteo Ruggeri a v nadstavení strelil záverečný gól El Bilal Toure.  

Rimania mali snahu napraviť domácu prehru, keď si vypracovali tri veľké príležitosti už v úvodnej 30-minútovke. Oba góly nakoniec strelil z penalty Leandro Paredes a duel mieril do predĺženie. Nešťastníkom semifinále sa stal hosťujúci Gianluca Mancini, od ktorého išla lopta do vlastnej brány po rohovom kope Leverkusenu. Z individuálneho úniku vyrovnal na 2:2 v nadstavení Josip Stanišič a jeho tím prekonal rekord Benficy Lisabon v počte zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach v rade (49).

Atalanta postúpila do premiérového európskeho finále vo svojej histórii. Leverkusen bojuje o prvý európsky titul od roku 1988, kedy získal Pohár UEFA. V tejto sezóne má na konte aj bundesligový titul.

Olympiakos si zaistil postup do finále.
Olympiakos si zaistil postup do finále, Aston Villa sa nezmohla ani na gól Zobraziť článok

Atalanta Bergamo -  Olympique Marseille 3:0 (1:0)
Góly:
30. Lookman, 52. Ruggeri, 90.+5. Toure. ŽK: Ederson, De Roon (obaja Atalanta). Rozhodovali: Manzano - Barbero, Nevado (všetci Šp.)
/prvý zápas 1:1, Atalanta postúpila/

Bayer Leverkusen - AS Rím 2:2 (0:1)
Góly:
83. Mancini (vlastný), 90.+7. Stanišič - 43. a 66. Paredes (oba z 11 m). ŽK: Tapsoba, Tah, Wirtz - Mancini, Pellegrini, Paredes, Zalewski. Rozhodovali: Makkelie - Steegstra, De Vries (všetci Hol.)
/prvý zápas: 2:0, Leverkusen postúpil/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk