Handzuš o atentáte na premiéra: Bol som zhrozený a šokovaný! Hráči to mohli mať v hlavách

Slovenskí hokejisti dosiaľ prehrali na šampionáte len úvodný duel s Nemeckom. Následne zdolali Kazachstan, USA a Poľsko. Malé susedské ...
  • Zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti dosiaľ prehrali na šampionáte len úvodný duel s Nemeckom. Následne zdolali Kazachstan, USA a Poľsko. Malé susedské derby ovplyvnila šokujúca správa o atentáte na premiéra Róberta Fica (59). Exhokejista Michal Handzuš (47) prezradil, že ho informácia hlboko zasiahla.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Poľsko

Fico sa po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v stredu (15. 5.) stal obeťou atentátu. Páchateľ z davu na premiéra vystrelil päťkrát. Polícia ho okamžite zadržala.

Premiéra odviezli do nemocnice v Handlovej, odkiaľ ho helikoptérou transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici. Absolvoval niekoľko hodinovú operáciu a jeho stranícki kolegovia následne informovali, že stav Róberta Fica je stabilizovaný, ale vážny.

Tieto dramatické udalosti sa odohrali päť hodín pred zápasom s Poľskom na MS v Ostrave. Bývalý skvelý hokejista Michal Handzuš priznal v rozhovore pre denník N, že po tomto útoku len ťažko hľadal slová.

„Veľmi dôrazne to odsudzujem. Odkedy som v Česku dostal správy, čo sa stalo, som z toho zhrozený a šokovaný. Nikdy som si nemyslel, že sa udeje v našej spoločnosti niečo takéto. Momentálne sú naozaj dôležitejšie veci ako šport. Teraz je zo všetkého najdôležitejšie, aby sa Robert Fico uzdravil, takto by sme mali všetci uvažovať a reagovať,“ povedal víťaz Stanleyho pohára s Chicagom, ktorý sa domnieva, že nepríjemná správa mohla mať vplyv aj na hráčov pred duelom s Poľskom.  

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

„Nemôžem povedať zaručene, že to malo mužstvo v hlavách, ale určite to nejaký vplyv na hráčov mohlo mať. Ani nám v televíznom štúdiu sa zápas nekomentoval vôbec ľahko,“ uviedol Handzuš a dodal: „Je to vec, ktorá je dôležitejšia ako šport a presahuje všetko ostatné. Deje sa v krajine, v ktorej všetci žijeme, na ktorej nám záleží. Musíme to odsúdiť a povedať, že to nepatrí do vyspelej krajiny.“

Útočník Marko Daňo a obranca Martin Fehérváry sa v areáli presúvali pomocou autíčka.
Hokejisti sa vybláznili na golfe: Aha, akú stávku prehral Tatar... Zobraziť článok

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Slafkovský stále na MS nedal gól! Rady hokejových kanonierov: Ako zlomí strelecké prekliatie? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk