Hokejista Juraj Slafkovský má pred MS formu ako hrom: Zapísal sa do 115-ročnej histórie Canadiens!

Láme rekordy a zatvára ústa pochybovačom! Mladý slovenský talent Juraj Slafkovský (19) ukazuje v závere sezóny NHL svoj obrovský potenciál. ...
  • Zdroj: SITA/AP

Láme rekordy a zatvára ústa pochybovačom! Mladý slovenský talent Juraj Slafkovský (19) ukazuje v závere sezóny NHL svoj obrovský potenciál. Žiadny iný tínedžer totiž v 115-ročnej histórii Montrealu Canadiens nenazbieral v sezóne viac bodov ako mladý Slovák, ktorý ťahá už druhú osemzápasovú sériu s aspoň jedným zápisom.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Fanúšikovia i legendy sú z neho doslova vo vytržení, nakoľko jeho skvelá forma sa kryštalizuje akurát pred MS v Česku. Čo na úspech hovorí samotný Slafkovský?!

Stále iba 19-ročný Slafkovský si začína v zámorí robiť skvelé meno. V aktuálnej sezóne nazbieral ako tínedžer najviac bodov v 115-ročnej histórii slávneho klubu originálnej šestky. Historický zápis prišiel v noci na stredu v zápase Montrealu proti Coloradu, v ktorom Juraj prispel jednou asistenciou k víťazstvu 2:1. Bodoval tak v ôsmom zápase po sebe a so ziskom 40. bodu v ročníku vyrovnal klubový rekord hráča do 20 rokov zo sezóny 1974/75. Osamostatnil sa tak od Maria Tremblayho, ktorý v tom ročníku nazbieral v tínedžerskom veku v jednej sezóne 39 bodov.

Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Slafkovský opäť bodoval a vyrovnal 50-ročný rekord: Stačilo mu 52 sekúnd! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});