Mohla som zomrieť! Priznala Zuzana Stromková, ktorá vlani v lete prišla o oko

Toto priznanie vyráža dych! Bývalá slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Bernardová (33), za slobodna Stromková, ktorej sa v lete minulého ...
  • Zdroj: instagram.com/zuziicka

Toto priznanie vyráža dych! Bývalá slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Bernardová (33), za slobodna Stromková, ktorej sa v lete minulého roka celkom zmenil život, keď prišla o oko, prezradila, kedy si uvedomila, že stačilo málo a mohla aj zomrieť.

FOTOGALÉRIA: Zuzana Stromková

Vlani v auguste sympatická rodáčka z Liptovského Mikuláša, ktorá v roku 2017 ako prvá v dejinách slovenského lyžovania dostala pozvánku na prestížne X-games v Osle, na ktorých štartuje 8 žien z celého sveta, utrpela hororový úraz na paintballe, kde ju do oka trafila guľôčka, keď už vlastne bolo po všetkom. Trafila ju rovno do oka, kde sa rozpadla na desiatky drobulinkých kúskov.

„Za stotinu času porušila všetko, čo sa v oku nachádza. Vidím tmu, ale schránka oka sa po skoro troch hodinách operácie podarila zachrániť,“ informovala Zuzana po nehode na sociálnej sieti, kde dvojnásobná mamička prezradila aj to, že si dala v Prahe urobiť očnú ortézu. Čo to je, hneď aj vysvetlila: „Je to taká škrupinka domaľovaná podľa zdravého oka. Stále si na ňu zvykám. Nie je to nič perfektné, ale aspoň vizuálne to pôsobí lepšie.“

Jedna z najsexi slovenských športovkýň Zuzana Bernardová, za slobodna Stromková, prišla o oko.
Horor 9 mesiacov po pôrode: Olympionička Stromková prišla o oko pri milovanom koníčku! Zobraziť článok

Vážnosť situácie si vraj naplno uvedomila, keď podpísala papier v nemocnici, čo by sa stalo v prípade, ak by sa operácia nevydarila a museli by jej vybrať celé oko... Sympatická športovkyňa v rozhovore pre Sportnet pridala aj ďalšie mrazivé informácie, ktoré sa dozvedela neskôr a ktoré jej boli dávkované postupne.

„Doktor mi po operácii prezradil, že z oka a z cievok za okom zoškraboval farbu, ktorej tam bolo veľa. Bolo zničené všetko, čo sa v ňom nachádza. Ak by bol strelec ku mne bližšie, tak by som mohla zomrieť. Za okom nie je žiadna kosť, iba mozog,“ pokračovala vo vyznaní s tým, že ak by sa oko zapálilo a liečebný proces by nenapredoval, museli by jej oko vybrať. „Nebojím sa už ničoho. Som pripravená na každú výzvu v živote,“ vyhlásila odhodlane.

Sama si už zistila, že momentálne nie je žiaden lekár, ktorý by vedel transplantovať sietnicu. „Zisťovala som si rôzne možnosti, ale transplantácie sietnice nie sú zatiaľ tak v popredí, aby vedeli moje oko opraviť. Verím však, že medicína sa posunie vpred a raz bude existovať možnosť, ako znovu vidieť a podstúpiť niekoľko transplantácií zničených častí oka,“ dodala s tým, že najťažšie znáša život bez auta.

Slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Bernardová (za slobodná Stromková) reprezentovala Slovensko na ZOH v Soči 2014.
Slovenská olympionička mala vážnu nehodu: Hrozné následky do konca života! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});