Valábik o rozhodujúcom kikse Štrbáka: TOTO je definitívnou smrťou hokejistu!

Nespokojnosť sa valila z každej strany! Slovenský obranca Maxim Štrbák (18) sa stal terčom kritiky po tom, ako v predĺžení štvrťfinálového ...

Nespokojnosť sa valila z každej strany! Slovenský obranca Maxim Štrbák (18) sa stal terčom kritiky po tom, ako v predĺžení štvrťfinálového zápasu MS20 s Fínskom vyrobil chybu, po ktorej nás následne Suomi gólovo vytrestali a my sme sa tak so šampionátom definitívne rozlúčili.

Fotogaléria

„Maxim je typ obrancu, ktorý vie spraviť veľmi dobré veci smerom dopredu. Množstvo obrancov, ktorí sa snažia kreatívne vymýšľať veci dopredu, však robí chyby. Napríklad aj také, ako sme videli pri rozhodujúcom góle. Áno, rozhodujú individuálne chyby, ale nikdy by som nebol taký, že budem kritizovať po turnaji jedného hráča.

Fíni jednoznačne hrali to, čo na nás platilo. Zobrali nám vietor z plachiet a dobre si to uvedomovali. Veľký rozdiel bol aj v obrannom pásme, naša defenzíva bola celkovo oveľa slabšia ako ofenzíva. Chalanov mám ľudsky veľmi rád, ale ten rozdiel bol naozaj citeľný,“ vysvetlil pre Nový Čas Valábik a na margo sebavedomia jasne dodal: „Po prvom zápase s Českom bolo vidieť, keď chalani, čo sa týka sebavedomia, po víťazstve uleteli. Možno aj trochu viac.

Nemyslím si, že niekto trebárs očakával, že ideme celé MS vyhrať, ale to tretie miesto bolo celkom reálne. Nebudem však chalanom zazlievať vysoké sebavedomie, pretože hokejisti ho potrebujú. Keď sa bavíme o sebavedomí v športe, tak to je úplne niečo iné, ako keď sa bavíme o sebavedomí bežného školáka. Hokejista ide hrať na najvyššej úrovni a na to potrebuje mať silné sebavedomie.

Nemôže byť ustráchaný a báť sa, že spraví chybu. Pre tím je taký hráč v podstate nepotrebný,“ uviedol jasne Valábik. „Obava hokejistu je smrť hokejistu. Taký Štrbák však bude mať určite po poslednom zápase sebavedomie úplne na dne,“ uzavrel.

Českí komentátori Róbert Záruba a Milan Antoš.
Slováci zúria: Kolega, toto už bolo cez čiaru! Český komentátor prehovoril Zobraziť článok

Kanadský hokejista Macklin Celebrini (uprostred) a hráč Česka Dominik Rymon (vpravo).
Kanadský expert o postupe Čechov: Len sa poflakovali a dali náhodný gól Zobraziť článok

Spevák vedľa hviezdneho Cristiana Ronalda.
Pozvanie určite neoľutoval: Zaspieval Ronaldovej mame a dostal rozprávkovú odmenu Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});