Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!

Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 4:2 a priblížili sa k postupu do štvrťfinále.

Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 4:2 a priblížili sa k postupu do štvrťfinále.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Francúzsko

Vo svojom piatom zápase na šampionáte si pripísali štvrtý triumf za sebou a v tabuľke im patrí tretie miesto, keď majú na konte jedenásť bodov. Útočník Libor Hudáček zaznamenal dva góly a pridal aj asistenciu.

Pavol Regenda nasmeroval tím za triumfom v zápase na konci prvej časti, keď dosiahol svoj prvý gól na turnaji. V druhej tretine zaznamenal dva góly Hudáček a mužstvo trénera Craiga Ramsayho odvtedy kontrolovalo hru. Sacha Treille síce znížil, ale v tretej Mário Grman potvrdil triumf. Francúzi už len znížili sedem sekúnd pred koncom duelu zásluhou Floriana Chakiachviliho.

Libor Hudáček oslavuje po tom, ako strelil druhý gól v zápase B-skupiny Francúzsko - Slovensko.
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode... Zobraziť článok

Slováci odohrajú svoj šiesty zápas na šampionáte už o 24 hodín neskôr proti Lotyšsku, Francúzsko bude hrať v pondelok o 16.20 so Švédskom.

Francúzsko – SLOVENSKO 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 36. Treille (T. Bozon, Auvitu), 60. Chakiachvili (Rech) – 20. Regenda (Grman, Cingel), 23. Hudáček (Nemec, Slafkovský), 30. Hudáček, 49. Grman (Tatar. Hudáček). Rozhodcovia: Ansons (Lot.), Fraňo (ČR) – Hofer (Nem.), Lundgren (Švéd.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9109 divákov.

Francúzsko: Ylönen (41. Papillon) - Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry - Dair, Bellemare, T. Bozon - Bertrand, Claireaux, Perret - Bruche, Boudon, Rech - Treille, Addamo, K. Bozon - Simonsen

SLOVENSKO: Hlavaj - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk