Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil

Bývalý legendárny hokejista Jozef Golonka prehovoril o výkonoch Slovákov na MS, atentáte na premiéra Róberta Fica i o súdnom spore s ...

Bývalý legendárny hokejista Jozef Golonka prehovoril o výkonoch Slovákov na MS, atentáte na premiéra Róberta Fica i o súdnom spore s Petrom Šťastným.

Fotogaléria

Niekdajší vynikajúci hráč a neskôr tréner brzdí prílišné nadšenie z doterajších výkonov našej reprezentácie na MS. „Poviem to úprimne. Veľká eufória z výsledkov našich hokejistov nie úplne zdravo pôsobí na náš tím. Ešte sa o nič nehrá. Je fajn, že sme dokázali zdolať Američanov, bolo to kľúčové víťazstvo za dva body, no skôr by som sa zamyslel nad treťou tretinou, ktorá nám utiekla. Neviem, či to je o kondícii alebo strate koncentrácie, zaujímalo by ma, čo sa stalo,“ rozhovoril sa Jozef Golonka pre sport24.sk.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Šok po atentáte na premiéra

V našom tíme legendárneho Žiletku príjemne prekvapili najmä útočníci Pavol Regenda s Tomášom Tatarom, ktorí v doterajšom priebehu zatienili aj draftovú jednotku NHL spred dvoch rokov Juraja Slafkovského.

„Nebudem nikoho kritizovať, no pravda je taká, že niektorým hráčom uškodila popularita, veľký humbuk okolo nich. Radšej treba ostať na zemi,“ pokračoval Golonka, ktorému v súčasnom národnom tíme chýba viac hráčov z našej extraligy, najmä Samuel Buček z Nitry.


Slovenskom v uplynulých dňoch otriasol atentát na premiéra Roberta Fica, z čoho je jedna z najväčších legiend česko-slovenského hokeja ešte aj dnes v totálnom šoku. „Nechce sa mi veriť, že som niečoho takého dožil. Vnímam to ako katastrofálny imidž pre Slovensko. Niečo také sa nemôže stať. A je úplne jedno, či ide o predsedu vlády, prezidentku, opozičného politika alebo radového občana,“ povedal na rovinu Golonka.

Golonka: Doteraz sa Šťastný neospravedlnil

Vlani v apríli Najvyšší súd SR rozhodol, že bývalý hokejista Peter Šťastný sa musí písomne ospravedlniť Jozefovi Golonkovi. Išlo o spor, ktorý sa ťahal od roku 2013. Celý incident vznikol ešte počas nakrúcania relácie RTVS Colnica, keď sa obidvaja bývalí útočníci stretli na ľadovej ploche bratislavského štadióna. Šťastný na adresu Golonku vtedy povedal: „Nech žijú komunisti a eštebáci! Všetci vieme svoje.“

Staršieho z tejto dvojice toto vyjadrenie zarazilo, a tak učinil právne kroky. Po dlhých desiatich rokoch napokon súd vyhral. „Doteraz sa mi Peter Šťastný neospravedlnil. Vraj neexistuje, aby tak urobil,“ dodal Jozef Golonka.

Hokejový útok z olympijského Sarajeva 1984 či z Majstrovstiev sveta v Prahe 1985 v zložení Vincent Lukáč, Dárius Rusnák a Igor Liba.
Libu uvedú do Siene slávy IIHF: Zo silnej generácie som tam zatiaľ len ja, je to pre mňa česť! Zobraziť článok

Ilustračná fotografia.
Slovenský šport smúti: Zomrel juniorský šampión a úspešný tréner († 66) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk