Brazília vo vážnych problémoch: Reprezentácii hrozí suspendácia!

Po tom, ako občiansky súd začiatkom mesiaca anuloval voľby prezidenta Brazílskej futbalovej konfederácie CBF, sa situáciou v krajine ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Po tom, ako občiansky súd začiatkom mesiaca anuloval voľby prezidenta Brazílskej futbalovej konfederácie CBF, sa situáciou v krajine päťnásobných majstrov sveta začala zaoberať FIFA.

Svetová federácia napísala národnej federácii varovanie pred ďalšími zásahmi do jej riadiacich štruktúr a pohrozila, že v prípade porušenia zákazu vylúči národný tím a brazílske kluby z medzinárodných súťaží. O liste z 24. decembra informovala agentúra AP.

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st..
Weiss začína so zmenami: TENTO útočník si už za Slovan nezahrá! Zobraziť článok

Minuloročné voľby, v ktorých bol za prezidenta CBF do roku 2026 zvolený Ednaldo Rodrigues, súd v Riu de Janiero 7. decembra zrušil pre údajné nezrovnalosti a vedenie federácie bolo odvolané.

Podľa rozhodnutia súdu sa dočasným šéfom organizácie stal José Perdiz, predseda Najvyššieho športového súdu, ktorý dostal za úlohu do 30 dní zorganizovať nové voľby. Minulý týždeň potvrdili toto rozhodnutie ďalšie dva súdy.

FIFA však teraz varovala pred usporiadaním nových volieb pod hrozbou pozastavenia činnosti. Situáciu považuje za nezákonné zasahovanie štátnych orgánov do chodu národnej federácie.

Na snímke hokejisti Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec.
Zámorie v tom má jasno: Slováci budú na MS do 20 rokov trpieť Zobraziť článok

V druhom januárovom týždni vyšle do Brazílie komisiu zloženú z delegátov FIFA a zástupcov juhoamerickej konfederácie CONMEBOL, aby na mieste posúdili súčasnú situáciu. Medzitým dostala CBF pokyn, aby vyčkala na ďalšie kroky.

"FIFA a CONMEBOL dôrazne apelujú, že pokiaľ sa táto misia neuskutoční, nebude prijaté žiadne rozhodnutie, ktoré bude mať vplyv na CFB, vrátanie volieb alebo ich vyhlásenia. 

Ak sa to nebude rešpektovať, FIFA nebude mať inú možnosť, ako postúpiť záležitosť na posúdenie svojmu príslušnému rozhodovaciemu orgánu a následný verdikt môže zahŕňať pozastavenie činnosti," píše sa v liste.

Lauryn má na svojom Instagrame viac ako 26-tisíc sledovateľov.
Pikantné fotografie mladej atlétky: Najkrajší zadok na svete, píšu fanúšikovia Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});