Feneš o vianočnej atmosfére na MS 20: Budú vedieť Švédi urobiť šalát a kapra?

Po náročnej príprave a kvalitných tréningoch sme vytvorili silný tím, ktorý má za sebou poučné lekcie. Presne taký odkaz zanechal hlavný ...
  • Zdroj: Michal Hanko

Po náročnej príprave a kvalitných tréningoch sme vytvorili silný tím, ktorý má za sebou poučné lekcie. Presne taký odkaz zanechal hlavný tréner Ivan Feneš (46) pred štartom svojich zverencov na MS20 vo Švédsku (26. 12. 2023 - 5. 1. 2024).

FOTOGALÉRIA: Juniori na MS 20

Ešte pred samotným odletom do dejiska šampionátu sa však nevyhol ani otázkam o Vianociach. Feneš s úsmevom prezradil, že celý tím s napätím očakáva, aký šalát a kapra im Švédi tento rok pripravia.

Aký tím sa vám podarilo poskladať tento rok?

Absolvovali sme zatiaľ veľmi kvalitné tréningy, ktoré mali vysoké tempo. Máme za sebou aj niekoľko ťažkých, ale poučných lekcií. Myslím si, že celkovo sme na turnaj veľmi dobre pripravení.

Máme podľa vás v tomto zložení na medailu?

Minulý rok sme zažili veľké sklamanie, teraz sme starší a skúsenejší. Samozrejme, netreba zabúdať na kvalitu, ktorá proti nám nastúpi, ale dúfam, že aj my vydáme zo seba to najlepšie.

Je jasne stanovená brankárska jednotka?

Máme tri mená - Samo Urban, Rasťo Eliáš a Adam Gajan. Tie sú definitívne.

Akú najväčšiu lekciu ste si zobrali z prípravy?

Náš tím má jasnú stratégiu a rovnako aj svoju kvalitu, a tým aj daný herný zámer. Vieme, čo chceme hrať na majstrovstvách sveta. Vieme, čím sa chceme jasne prezentovať. Dôležité bude dodržiavať všetky taktické veci, čo si s chlapcami dohodneme.

Budú hrať kľúčovú úlohu presilovky či oslabenia?

Samozrejme, presilové hry, oslabenia či aj napríklad také veci ako vhadzovania. To všetko sme si poriadne natrénovali. Máme aj nejaké zloženie formácií, ktoré sa javia vo veľmi dobrom svetle. Mená a zloženia som mal v hlave už nejaký čas.

Spravili ste si Vianoce s rodinou ešte pred odletom do Švédska?

Určite nie, Vianoce pre mňa sú 24. 12. Je to taký náš údel, že cestujeme v tomto čase na majstrovstvá sveta, takže rodina bude ukrátená.

Budú vedieť Švédi spraviť šalát a kapra?

To sa dáme prekvapiť, pretože každý rok príde niekto s novým receptom (smiech). Či už je to Kanada, alebo Amerika... Teraz sa budeme tešiť na Švédov, čo vymyslia.

Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na MS juniorov vo Švédsku bude útočník Adam Sýkora.
Dôležité funkcie pridelené: Juniori si zvolili kapitána a asistentov na MS 20! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});