Považania prekvapili Európu: Dánskemu favoritovi navyše požičali dresy

Na 18. pokus to vyšlo! Po dvoch bezbodových účastiach v skupinovej fáze Ligy majstrov sa hádzanári MŠK Považská Bystrica dočkali prvého víťazstva v skupine európskeho pohára.

V Európskej lige triumfovali vo svojom záverečnom stretnutí proti favorizovanému dánskemu Skjernu 31:27. Hostia nastúpili v považskobystrických dresoch, keďže ich vlastné sa im stratili počas cesty na Slovensko.

FOTOGALÉRIA: MŠK Považská Bystrica

Keď slovenský majster prehral v Dánsku v októbri zdrvujúco o 20 gólov (22:42), len málokto by veril, že doma veľkého favorita nielenže porazí, ale aj herne prevýši.

Podľa maximálne spokojného trénera Václav Straku bola kľúčom okrem bojovnosti aj zlepšená obrana na čele s brankárom Ladislavom Kovačinom. „Mali sme v nohách náročný program, ale povedali sme si, že únava pre nás neexistuje. Je to obrovský moment pre klub a veľká vec v histórii. Budeme si to dlho pamätať,“ povedal.

Považania, ktorí v minulosti dvakrát hrali Ligu majstrov, sa dočkali prvých skupinových bodov až pri záverečnom šiestom stretnutí v druhej najvýznamnejšej súťaži - Európskej lige. „Konečne sa nám to podarilo. Podali sme kvalitný výkon pred výbornou atmosférou. V Európskej lige to boli ťažké zápasy, no teší nás, že sme sa zlepšovali každým duelom a na záver to vygradovalo,“ konštatoval kapitán MŠK i reprezentácie Ľubomír Ďuriš.

Podľa krídelníka Martina Briatku mal ich výkon európske parametre a pre mladších hráčov to môže byť odrazový mostík. „Pre mňa bolo podstatné, že sme hrali našu rýchlu hru a nezľakli sme sa súperov,“ dodal Straka.

Ilustračná fotografia.
Vrazil do nich opitý vodič v Chorvátsku: Trio cyklistov je z najhoršieho vonku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});