Slovák Vladimír Rančík svedkom svetového rekordu: Na hádzanej 53 586 divákov!

Tá atmosféra bola úžasná! Užiť si ju musel každý fanúšik! Úvodný duel európskeho šampionátu hádzanárov videlo na futbalovom štadióne ...
  • Zdroj: TASR/AP

Tá atmosféra bola úžasná! Užiť si ju musel každý fanúšik! Úvodný duel európskeho šampionátu hádzanárov videlo na futbalovom štadióne v Düsseldorfe neuveriteľných 53 586 divákov, čo je svetový rekord tohto športu, ktorý je v Nemecku športom číslo dva po futbale.

Mimochodom na tomto štadióne odohrajú 21. júna jeden zo svojich duelov základnej E-skupiny na EURO naši futbalisti. Príde aj na nich toľko priaznivcov?

FOTOGALÉRIA: Na hádzanej 53 586 divákov!

Priamym svedkom svetového rekordu bol aj jeden zo Slovákov. Bývalý medzinárodný rozhodca Vladimír Rančík bol delegátom Európskej hádzanárskej federácie (EHF) na súboji Nemecko - Švajčiarsko (27:14). „Ťažko opísateľný zážitok. Úžasný zážitok, ktorý som si nevedel predstaviť,“ prezradil V. Rančík, ktorý už bol na ceste do Berlína, kde ho čakajú ďalšie zápasy šampionátu. „Očakával som hluk, že sa nebude dať počuť vlastné slovo, ale ozvučenie urobili geniálne. Bolo počuť zvuk píšťaliek arbitrov, reakcie hráčov i lavičiek. Všetko, ako má byť. Mne táto kulisa v práci neprekážala,“ pokračoval V. Rančík a hneď dodal, že niečo také by si rád vyskúšal aj ako hráč. Podľa jeho informácií sú vypredané všetky zápasy, nielen súboje domácej reprezentácie.

 

 

Nielen V. Rančík, ale aj ďalšie zdroje zdôrazňujú, že tento rekord sa mohol zrodiť naozaj len v Nemecku, kde je hádzaná, a predovšetkým tá mužská, športom číslo dva po futbale. Tam počítajú návštevnosť v tisíckach, kým u nás sme radi, keď dôjde na stovky...

Futbalista Vladimír Weiss: Utajený rozvod! Ako dlho už nie sú s Martinou pár? Zobraziť článok

Fanúšikovia v posledných radoch asi potrebovali ďalekohľad, aby na palubovku s rozmermi 40 x 20 metrov vôbec dovideli, to však z kúzelnej kulisy zápasu vôbec nič neubralo. Hráči oboch tímov priznali, že ten rev, keď vchádzali na ihrisko, bol uzemňujúci, no aj motivujúci. Spokojní boli aj nemeckí organizátori, ktorí usporadúvajú európsky šampionát prvý raz! Mimochodom svetových sa tam hralo sedem.

Hádzanár Bojníc Andrej Petro (vľavo) sa stal hitom internetu.
Bývalý reprezentant v hádzanej je hitom internetu: Taký time-out sa len tak nevidí Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});