Obrovský úspech Michalovčaniek: Hádzanárske finále po 26 rokoch!

Po dlhých 26 rokoch bude mať slovenská ženská hádzaná zastúpenie vo finále európskej súťaže. Na Banskú Bystricu nadviazali aktuálne hráčky ...

Po dlhých 26 rokoch bude mať slovenská ženská hádzaná zastúpenie vo finále európskej súťaže. Na Banskú Bystricu nadviazali aktuálne hráčky Iuventy Michalovce, ktoré sa prebojovali do finále Európskeho pohára.

Fotogaléria

V napínavom semifinálovom dvojzápase zdolali Benficu Lisabon. Do Portugalska šli s dvojgólovým náskokom po domácej výhre 30:28, pričom v napínavom závere odvety vybojovali postupovú remízu 30:30. 

Zverenky trénera Petra Kostku mali skvelý úvod a viedli 7:1. V prvom polčase vyhrávali aj 15:10 či 17:11. Po zmene strán sa viac darilo Benfice, ktorá otočila na 30:28. V závere však stiahla roletu brazílska brankárka Iuventy Naira Mendesová de Almeidová (30) a mohla sa rozpútať oslava.

Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov! Zobraziť článok

Správna taktika

Michalovský kouč bol nesmierne šťastný, že to ako tím zvládli. „Mám ale pocit, že som zostarol na 85 rokov. Bol to veľký boj, bolo to o morálke a aj trochu o šťastí. V závere sme ho mali, ale dievčatá ukázali veľký charakter,“ riekol.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});