Kapitánka hádzanárok Réka Bíziková o postupe na ME: Miesto osláv sme museli ísť preč!

V posledný hrací deň kvalifikácie uhrali slovenské hádzanárky po veľkej dráme remízu 25:25 proti Ukrajine, ktorá ich nakoniec posunula ...
  • Zdroj: TASR

V posledný hrací deň kvalifikácie uhrali slovenské hádzanárky po veľkej dráme remízu 25:25 proti Ukrajine, ktorá ich nakoniec posunula na európsky šampionát. Na ten sa tak pozrú tretíkrát v histórii a po 10-ročnom čakaní. Za ten čas sa tím obmenil, no ešte sú v ňom dve pamätníčky - spojka Simona Szarková (32) a krídelníčka Réka Bíziková (32). S druhou menovanou kapitánkou tímu sme sa porozprávali.

Vzhľadom na vývoj v ostatných kvalifikačných skupinách potrebovali naše dievčatá na postup z tabuľky tímov na tretích miestach aspoň remízu zo súboja s Ukrajinou, ktorú po veľkej dráme aj uhrali.

FOTOGALÉRIA: Hádzaná

„Postup nás mimoriadne teší, ale zároveň sme trochu sklamané, že sme ten duel nevyhrali, pretože to bol náš cieľ. Aj preto sme nevedeli, či sa máme po zápase radovať. Keď nám však oznámili, že ostatné výsledky dopadli pre nás priaznivo, bol to úžasný pocit,“ povedala pre Nový Čas Bíziková.

Camila onedlho privedie na svet Hulkovi druhé dieťa.
Futbalista Hulk sa po piaty raz stane otcom: Druhé dieťa od sexi netere! Zobraziť článok

Veľký tlak

Slovenky by nemuseli prepočítavať, ak by Ukrajinky premohli aspoň o šesť gólov. A to sa im aj mohlo podariť, veď v 22. minúte už mali päťgólový náskok (14:9), pričom aj v iných momentoch duelu mohli súperky zlomiť.

„Robili sme strašne veľa chýb a, bohužiaľ, nehrali sme to, čo sme chceli. Možno na nás doľahol aj veľký tlak, keďže dávno sme neboli tak blízko k postupu z kvalifikácie. Určite sme mali na to, vyhrať o viac ako päť gólov, lenže doplatili sme na nepremenené šance a technické chyby. Nakoniec to však stačilo. História sa už nebude pýtať, ako sa to vyvíjalo, každý si bude pamätať len postup,“ konštatovala kapitánka reprezentácie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});