Kapitán hádzanárov: Poľsko je iná káva, ale zabojujeme!

Aj keď s odretými ušami, ale podarilo sa! Hádzanári Slovenska zvládli v Topoľčanoch dvojzápas II. fázy kvalifikácie o postup na MS 2025, ...
  • Zdroj: tasr

Aj keď s odretými ušami, ale podarilo sa! Hádzanári Slovenska zvládli v Topoľčanoch dvojzápas II. fázy kvalifikácie o postup na MS 2025, keď dvakrát zdolali Izrael (26:25 a 26:24). V májovej baráži čaká náš výber favorizovaný tím Poľska.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Izrael

Slováci neboli príliš spokojní s hrou v úvodnom stretnutí, v ktorom získali iba tesný náskok do odvety. Tomu realizačný tím prispôsobil pred nedeľňajšou odvetou aj predzápasovú prípravu.

„My sme si chyby z piatka ukázali, mali sme problémy s ich pivotom. Vedeli sme, že nemajú veľa streľby z diaľky, tomu sme prispôsobili obranu. Snažili sme sa to držať a mali sme celý zápas pod kontrolou. Jediná škoda je, že keď sme ubránili, následne sme nevedeli premeniť šance,“ povedal pre TASR asistent trénera Pavol Polakovič.

Nemeckí hádzanári si pred fantastickou kulisou poradili so Švajčiarmi.
Slovák Vladimír Rančík svedkom svetového rekordu: Na hádzanej 53 586 divákov! Zobraziť článok

Oporou nášho výberu bol tradične kapitán Ľubomír Ďuriš. „Bol to náročný dvojzápas. Aj keď súper prehrával o viac gólov, stále bojoval a dokázal sa dotiahnuť. My sme však boli na tom lepšie kondične a zachytal nám aj skvelý gólman Čupryna,“ povedal pre Nový Čas Ďuriš.

50 ROKOV SPOLU: Jana a Tomáš oslávia 9. júna zlatú svadbu.
Najslávnejší slovenský hádzanársky manželský pár Jana a Tomáš Kuťkovci: Spolu na ihrisku aj doma Zobraziť článok

Dlhoročný reprezentant by veľmi rád postúpil so spoluhráčmi po dlhých 14-ich rokoch na svetový šampionát, na ktorom sme naposledy hrali vo Švédsku 2011. „Náš májový sper Poľsko už bude iná káva. Ale máme takmer dve mesiace, aby sme sa dobre pripravili a pobili sa o postup na majstrovstvá sveta. Keby to vyšlo, bola by to paráda,“ dodal Ďuriš.

Začíname v Poľsku
Úvodný duel baráže o postup na MS 2025 by sa mal odohrať 9. mája na palubovke Poľska. Dejisko odvety na Slovensku je ešte momentálne v štádiu riešenia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});