Scaloni chystá veľký krok: Prečo chce skončiť na lavičke Argentíny?

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Scaloni (45) zvažuje rezignáciu na svoj post. S nečakanou informáciou prišiel po ...
  • Zdroj: SITA/AP

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Scaloni (45) zvažuje rezignáciu na svoj post. S nečakanou informáciou prišiel po utorňajšom víťazstve v juhoamerickej kvalifikácii MS 2026 na pôde Brazílie (1:0).

FOTOGALÉRIA: Lionel Scaloni

Scaloni priviedol Argentínu v priebehu piatich rokov k triumfu na Copa America (2021) a v decembri k svetovému titulu na MS v Katare.

Štyridsaťpäťročný tréner si chce podľa vlastných slov premyslieť svoju budúcnosť. Úroveň a očakávania voči svojmu tímu považuje za privysoké.

Jaroslav Šilhavý
V Čechách sa špekuluje o novom repre trénerovi: TOTO sú horúci kandidáti Zobraziť článok

"Argentína potrebuje trénera, ktorý má všetku energiu a ktorý je v dobrej kondícii. Potrebujem sa zastaviť a zamyslieť. Mám mnoho vecí, nad ktorými potrebujem rozmýšľať," povedal Scaloni pre BBC. "Nelúčim sa, len sa potrebujem zamyslieť, pretože latka je veľmi vysoko a je náročné udržať tempo a vyhrávať. S prezidentom zväzu a hráčmi sa porozprávam potom," dodal kormidelník úradujúcich majstrov sveta.

Na lavičku argentínskeho tímu prišiel v auguste 2018 namiesto Jorgeho Sampaoliho, predtým viedol krátko tamojšiu reprezentáciu do 20 rokov. Triumf na Copa America bol pre krajinu prvý na veľkom podujatí po 28 rokoch a svetový titul v Katare premiérový od MS 1986. "Sme si istí a zároveň dúfame, že Scaloni bude pokračovať. Uvidíme, na čo príde, v šatni o tom nehovoril nič. Budeme sa ho snažiť presvedčiť," povedal obranca Cristian Romero.

Novým trénerom Realu Madrid by sa mohol stať Roberto De Zerbi.
Kto sa stane nástupcom Carla Ancelottiho? Real Madrid si už vyhliadol adepta! Zobraziť článok

"La Albiceleste" uštedrili Brazílii na štadióne Maracana v Riu historicky prvú prehru v kvalifikácii na MS. S 15 bodmi sú na prvom mieste tabuľky. Zápas sa začal s takmer polhodinovým oneskorením pre nepokoje na tribúnach. Polícia v Riu uviedla, že zatkla osem ľudí. Niekoľko argentínskych hráčov sa snažilo požiadať divákov o pokoj, no potom odišli do šatne, pretože sa situácia nezlepšila.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});