V Čechách sa špekuluje o novom repre trénerovi: TOTO sú horúci kandidáti

Výkonný výbor Futbalovej asociácie ČR (FAČR) poveril päťčlennú skupinu pod vedením predsedu Petra Fouska, aby predložila návrh na nového ...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Výkonný výbor Futbalovej asociácie ČR (FAČR) poveril päťčlennú skupinu pod vedením predsedu Petra Fouska, aby predložila návrh na nového trénera českej reprezentácie po Jaroslavovi Šilhavom.

FOTOGALÉRIA: Jaroslav Šilhavý

Šéf FAČR nechcel prezradiť mená možných kandidátov, zahraničný kouč je podľa neho iba okrajovým variantom.

Jasno o novom trénerovi by chcel mať čo najskôr v novom roku, aby kouč dostal čas na prípravu na marcový zraz.

Jaroslav Šilhavý
Postup na EURO s trpkou príchuťou: Jaroslav Šilhavý rezignoval na svoju funkciu Zobraziť článok

Fousek to povedal na tlačovej konferencii po mimoriadnom zasadnutí výkonného výboru v Olomouci, kde reprezentácia po pondelňajšej výhre 3:0 nad Moldavskom postúpila na majstrovstvá Európy v Nemecku.

V päťčlennej skupine okrem Fouska budú obaja podpredsedovia asociácie Jiří Šidliák a Jan Richter, člen výkonného výboru a šéf prvoligovej Viktórie Plzeň Adolf Šádek a nový technický riaditeľ asociácie Erich Brabec.

"Myslím, že táto skupina je zložená dobre. Sú v nej traja štatutárni zástupcovia Futbalovej asociácie - ja a moji podpredsedovia. Člen výkonného výboru za profesionálny futbal, pretože predpokladáme, že sa v realizačnom tíme objavia ľudia z profesionálneho futbalu. Pochopiteľne technický riaditeľ, ktorý bude veci konzultovať aj so športovou radou,“ povedal Fousek.

Na snímke tréner českej reprezentácie Jaroslav Šilhavý.
Čechov od fiaska zachránila penalta, pomohla im aj senzačná remíza Poľska Zobraziť článok

Nechcel prezradiť, o ktorých tréneroch FAČR uvažuje. "Teraz nechcem vôbec špekulovať o menách. Tomu by som sa rád vyhol nielen dnes, ale aj v ďalších týždňoch," avizoval prvý muž českého futbalu.

"Zaznamenali sme celý rad špekulácií, kto by mal prísť, kto je vhodný kandidát, kto nie. O tom nechceme hovoriť do doby, než pracovná skupina zostaví návrh na výber trénera, realizačného tímu aj nového manažéra," doplnil Fousek.

Šéf FAČR zdôraznil, že pôjde o koncepčné riešenie, nie o krátkodobú výpomoc do turnaja.

Kto nahradí Šilhavého?

V Čechách sa už špekuluje o novom koučovi. Uvoľnený post by mohol obsadiť napríklad Martin Svědík, tréner Slovácka či kouč Viktorie Plzeň Miroslav Koubek. Obaja sú horúcimi kandidátmi podľa stávkových kancelárii. Experti však spomínajú aj bývalého trénera českej reprezentácie Ivana Hašeka či bývalého kormidelínika českej „21“ Vítězslava Lavičku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});