Messiho dresy z MS v Katare idú do dražby: Fanúšikovia, pripravte si milióny

Šesť dresov Lionela Messiho, ktoré obliekal počas futbalových MS 2022 v Katare, pôjde do dražby.

Šesť dresov Lionela Messiho, ktoré obliekal počas futbalových MS 2022 v Katare, pôjde do dražby.

Fotogaléria

Aukciu organizuje newyorská spoločnosť Sotheby's a cena za suveníry kapitána majstrov sveta z Argentíny sa údajne môže vyšplhať až na 10 miliónov dolárov (cca 9,1 milióna eur).

Slovenskí futbalisti sa tešia po výhre v kvalifikačnom zápase Bosna a Hercegovina - Slovensko v Zenici.
Slovákov vytiahnu pri žrebe EURO 2024 z tretieho koša: Koho môžu dostať? Zobraziť článok

 

Podľa agentúry AP môže záujem ľudí vytvoriť nový rekord medzi športovými suvenírmi priamo zo zápasov. Messiho dresy, v ktorých nastupoval v prvých polčasoch na šampionáte, budú ponúkať od 30. novembra do 14. decembra. Počas termínu dražby budú zobrazené v sídle aukčnej spoločnosti v New Yorku na bezplatnej verejnej výstave. Časť výťažku z dražby pôjde na projekt UNICAS, ktorý vedie barcelonská detská nemocnica Sant Joan de Déu (SJD) s podporou Nadácie Messiho, na pomoc deťom trpiacim zriedkavými chorobami.

Španielsky futbalista Gavi Paez reaguje po zranení kolena počas kvalifikačného zápasu záverečného 10. kola A-skupiny ME 2024 Španielsko - Gruzínsko.
Smoliar Gavi: Španielsky mladík zrejme príde o šampionát v Nemecku Zobraziť článok

Argentína vo finále MS v katarskom Lusaile zvíťazila nad obhajcami titulu Francúzmi 4:2 v jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa zápas skončil 2:2 a po predĺžení bol stav 3:3, Messi strelil dva góly. Juhoamerická krajina získala tretí titul po rokoch 1978 a 1986.
 

Súčasný rekord drží aukcia dresu Michaela Jordana z finále NBA z roku 1998, ktorý sa v septembri 2022 predal rovnako v Sotheby's za 10,1 milióna dolárov.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});