V Poľsku je okolo národného tímu rušno: Tvrdá kritika!

Futbalisti Poľska čelia kritike domácich médií po tom, čo stratili šancu na priamy postup na ME.
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti Poľska čelia kritike domácich médií po tom, čo stratili šancu na priamy postup na ME.

Po piatkovej remíze s Českom 1:1 sa s určitosťou neumiestnia na jednej z dvoch postupových priečok v E-skupine a o účasť na ME sa budú musieť popasovať v jarnej play off.

"Zimnú prestávku strávime v obavách, že náš tím nepoletí na turnaj do Nemecka a to aj napriek veľmi priaznivej skupine. Je to športová dráma, pretože sa zdalo, že Poľsko bude hrať na ME vždy - vzhľadom k veľkosti krajiny, popularite futbalu a zvýšeniu účastníkov ME na 24. Už však nie sú súperi, s ktorými by naši futbalisti nedokázali prehrať," konštatoval denník Gazeta Wyborcza.

Zápas vo Varšave, ktorý sledovalo vyše 56-tisíc divákov, bol pre Poliakov posledný v kvalifikačnej skupine a iba víťazstvo im dávalo šancu na postup. V 38. minúte síce išli do vedenia, keď sa presadil Jakub Piotrowski, no Tomáš Souček štyri minúty po prestávke vyrovnal. Česi sa dostali na 2. miesto, no v pondelňajšom zápase s priebežne štvrtým Moldavskom nesmú prehrať, inak postúpi ich súper.

Slovenskí futbalisti proti Islandu spečatili postup na EURO 2024!
Slovákom ide ešte o veľa! Záver kvalifikácie určí, v ktorom koši na EURO 2024 budeme Zobraziť článok

Podľa poľského trénera Michala Probierza sú za neúspešnými výsledkami aj zranenia dôležitých hráčov. "Toto je jeden z našich hlavných problémov. V nedávnych týždňoch sme prišli o takých hráčov ako Pawel Dawidowicz, Matty Cash a Piotr Zieliňski. Prácu mi to rozhodne neuľahčuje. Dnes sme počas zápasu prišli o ďalších dvoch: Karola Swiderského a Pawla Bochniewicza. Celkovo sme odohrali dobrý zápas, no v niektorých momentoch nám chýbala koncentrácia."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk