Ponuku najprv odmietla obrovská legenda: Česko oznámilo meno nového trénera!

Novým trénerom českej futbalovej reprezentácie sa stal Ivan Hašek (60).
  • Zdroj: SITA/AP

Novým trénerom českej futbalovej reprezentácie sa stal Ivan Hašek (60).

"Na prvom mieste by som chcel poďakovať Jaroslavovi Šilhavému za úspešných päť rokov. Vďaka nemu tu možno sedím práve ja. Ďakujem tiež výkonnému výboru za jednohlasné zvolenie. Je to pre mňa dôležité, že máme zhodu. Ďakujem klubom za to, že nám vyšli v ústrety pri tvorbe realizačného tímu. Je pre mňa obrovská česť trénovať český národný tím. Beriem to ako vrchol kariéry a najväčšiu vec, čo sa môže trénerovi podariť. Mám sen sa ešte raz zúčastniť majstrovstiev sveta, nie len ako divák. Verím, že sa na svetový šampionát 2026 prebojujeme, urobím pre to maximum," uviedol Hašek na štvrtkovej tlačovej konferencii pre ČT Šport. Zmluva je platná do konca kvalifikácie MS 2026 a s následnou opciou na predĺženie v prípade postupu do baráže alebo na záverečný turnaj.

Prvým asistentom Hašeka bude 34-ročný Jaroslav Köstl, ktorý nástupom do národného tímu ukončil pôsobenie na lavičke Slavie Praha, kde bol asistentom Jindřicha Trpišovského. "Jaroslava Köstla považujem za najlepšieho asistenta, ktorý je v Česku k dispozícii," poznamenal Hašek.

Druhým asistentom bude Jaroslav Veselý, hlavný tréner Bohemiansu Praha. Štyridsaťšesťročný kormidelník zároveň zostane pôsobiť aj na klubovej lavičke. Trénerom brankárov bude Radek Černý zo Slavie Praha, vedúci mužstva Michal Černý, ktorý sa posunul na funkciu z českej dvadsaťjednotky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});