K desivému incidentu sa vyjadril už aj prezident FIFA: Infantino si nebral servítku pred ústa!

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino (53) odsúdil násilie, ktoré predchádzalo stredajšiemu zápasu kvalifikácie ...
  • Zdroj: Northfoto

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino (53) odsúdil násilie, ktoré predchádzalo stredajšiemu zápasu kvalifikácie MS 2026 medzi Brazíliou a Argentínou (0:1). Súboj na ikonickom štadióne Maracana v Riu de Janeiro sa začal s takmer polhodinovým oneskorením pre nepokoje na tribúnach.

FOTOGALÉRIA: K desivému incidentu sa vyjadril už aj prezident FIFA

Na potýčky zareagovala brazílska polícia, ktorá použila proti argentínskym fanúšikom obušky. Polícia v Riu uviedla, že zatkla osem osôb. „Vo futbale nie je miesto pre takýto druh násilia, či už na ihrisku alebo mimo neho. Hráči, fanúšikovia a funkcionári si zaslúžia bezpečné prostredie," uviedol Infantino na sociálnej sieti Instagram.

Niekoľko argentínskych hráčov najprv požiadalo fanúšikov o pokoj, no potom odišli do šatne, pretože sa situácia nezlepšila. Brankár Emiliano Martinez sa dokonca v jednej chvíli pokúsil vyskočiť na tribúnu, aby sa postavil brazílskemu policajtovi s obuškom. Kapitán Lionel Messi povedal podľa agentúry AFP: „Nebudeme hrať, odchádzame." Hostia sa však na ihrisko vrátili tesne pred 22.00 miestneho času a stretnutie sa začalo krátko na to. „Boli tam naši rodinní príslušníci, mali sme o nich obavy. Bolo to skôr o nich ako o zápase," vysvetlil argentínsky kanonier po zápase.

Úradujúci majstri sveta rozhodli o svojom víťazstve v 63. minúte, keď sa presadil Nicolas Otamendi. Brazília utrpela historicky prvú domácu prehru v kvalifikácii MS.

Futbalisti Argentíny oslavujú víťazstvo.
Šialené scény, Messi nechcel nastúpiť: Argentína nakoniec zdolala svojho najväčšieho rivala Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});