Slovákom ide ešte o veľa! Záver kvalifikácie určí, v ktorom koši na EURO 2024 budeme

Posledný zápas kvalifikácie ME 2024 čaká na slovenskú reprezentáciu v nedeľu večer v Bosne a Hercegovine. A hoci sa po našom postupe ...
  • Zdroj: TASR

Posledný zápas kvalifikácie ME 2024 čaká na slovenskú reprezentáciu v nedeľu večer v Bosne a Hercegovine. A hoci sa po našom postupe na záverečný turnaj do Nemecka môže zdať, že už o nič nejde, opak je pravdou.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Island

V záverečných súbojoch sa bude rozhodovať aj o tom, aké bude zloženie košov pred decembrovým žrebom európskeho šampionátu. Slováci môžu byť v treťom alebo poslednom štvrtom.

Postavenie vo výkonnostnom koši nemusí hrať vždy rozhodujúcu úlohu. Presvedčila sa o tom aj naša reprezentácia, keď­že do končiacej sa kvalifikácie ju žrebovali až z piateho osudia. No ak chcete uspieť, zároveň musíte mať aj šťastie pri žrebe, o čom by slovenskí futbalisti tiež vedeli rozprávať.

Veď z druhého koša sme dostali Bosnu a Hercegovinu, z tretieho Island a zo štvrtého Luxembursko. Ako sa ukázalo, bola to spoločnosť, z ktorej sa dalo s prehľadom postúpiť. No mohlo to dopadnúť aj tak, že by sme z druhého koša dostali Francúzsko, z tretieho Ukrajinu a zo štvrtého Turecko...

Na snímke Vladimír Weiss ml. a tréner reprezentácie Francesco Calzona.
Uvidíme Weissa ml. v repre? Ex-reprezentant prehovoril: Tromfy v rukách má tento muž Zobraziť článok

Celkové poradie

S takýmito podobnými súpermi sa však stretneme na záverečnom turnaji v Nemecku. A dokonca to môžu byť aj menovaní, keďže všetci majú namierené na EURO a s výnimkou Ukrajincov už majú aj istú účasť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});