Niké liga: Dunajská Streda zachránila bodový zisk v hodine dvanástej

V 14. kole futbalovej Niké ligy sme boli svedkami trojice napínavých zápasov.
  • Zdroj: TASR - Edmund Örzsik

V 14. kole futbalovej Niké ligy sme boli svedkami trojice napínavých zápasov.

Futbalisti DAC Dunajská Streda remizovali v dueli 14. kola Niké ligy doma s MFK Ružomberok 1:1 a figurujú na piatej priečke tabuľky. Aspoň bod im v nadstavenom čase zachránil presnou hlavičkou striedajúci chrovátsky útočník Bartol Barišič.

Hostí predtým poslal do vedenia ľavačkou v 81. minúte rovnako striedajúci Martin Boďa. Ružomberok bodoval po predchádzajúcej šnúre troch prehier, počas ktorej ani raz neskóroval. V tabuľke mu patrí deviata pozícia a stále čaká na triumf na ihriskách súperov.

Niké liga - 14. kolo:
       FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)
      Góly: 90.+4 Barišič - 82. Boďa ŽK: Dimun, Csinger. Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Vitko, 4459 divákov.
      DAC: Popović - Gruszkowski, Csinger, Andzouana–Vitális (66. Káčer), Čermák, Dimun (83. Romero) – Trusa (83. Barišić), Goure, Herc (66. Ramadan)
      Ružomberok: Frühwald - Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký - Múdry, Zsigmund, Lavrinčík– Hladík (58. Chobot), Chrien (79. Boďa), Tučný (58. Šefčík)

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje so sobíkom na pódiu triumf.
Dojemné gesto od Vlhovej: TAKTO pomenovala svojho víťazného soba Zobraziť článok

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica si pripísali iba druhé domáce víťazstvo v prebiehajúcej sezóne Niké ligy. V sobotnom dueli 14. kola vyhrali nad MFK Zemplín Michalovce 3:1 a v tabuľke im patrí siedma priečka. Zemplínčania tak stále čakajú na prvý trojbodový zápis v ročníku a sú predposlední.

V úvode mali väčšiu aktivitu hostia, avšak do vedenia išli domáci po priamom kope Polievku, keď v šestnástke iba vystrel nohu Depetris a dal si tak darček k sobotňajším 35. narodeninám.

Prešli iba štyri minúty a bolo 2:0, keď sa presadil z hranice šestnástky Rymarenko a ten si dal pre zmenu darček k meninám. Aj na druhý gól prihrával Polievka. Po zmene strán poistil výhru tretím gólom Rymarenko, v závere Michalovčania kozmeticky upravili výsledok Marcinom.

Niké liga - 14. kolo:
      MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
      Góly: 25. a 74. Rymarenko, 21. Depetris – 81. Marcin, ŽK: Pišoja – Volanakis. Rozhodovali: Smolák – Vorel, Pacák, 839 divákov.
      Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Pišoja, Richtárech (90+2 Guimares), Hlinka, Záhumenský (79. Migaľa) – Rymarenko (79. B. Ľupták), Depetris (68. Arevalo), Polievka (90+2 Hanes)
      Michalovce: Ružinský – Šimko, Jeřábek, Volanakis (79. Mušák), Bahi – Bednár – Steinhübel (53. Van Kessel), S. Danko, Shimamura (79. L. Jánošík), Marcin – D. Pavúk (53. F. Vaško).  

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa raduje po výhre 6:1, 6:4.
Skvelý výkon slovenských tenistiek: Budú bojovať o finálový turnaj! Zobraziť článok

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v sobotnom zápase 14. kola Niké ligy na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0. Hostia rozhodli o plnom bodovom zisku dvoma gólmi v rozmedzí 55. až 58. minúty.

Skóre zápasu otvoril premiérovým presným zásahom v sezóne obranca Paraj. O tri minúty neskôr spečatil ôsmy triumf Podbrezovej v sezóne stredopoliar Blahút. Podbrezová je s 26 bodmi na 3. mieste tabuľky, Zlatomoravčania majú na konte iba tri body a sú na poslednej 12. priečke.

Niké liga - 14. kolo:
       FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:0)
       Góly: 55. Paraj, 58. Blahút, ŽK: Čonka, Suľa - Bajo, Rozhodovali: Očenáš - Košecký, Zemko, 624 divákov
      Z. Moravce: Knobloch – Majdan, Suľa, Sluka, Čonka – Duga, Mondek – Čerepkai (61. Mijić), Brenkus (57. Gono), Nsumoh (61. J. Švec) – Balaj (61. Hodúr)
      Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (46. Ridwan), Bartoš – Grešák, Paraj, Bajo, Kováčik (90+1. Talakov) – Blahút (90+1. Ďatko), Assinor (79. Kuzma), Kabongo (57. Galčík)

Michael zostal po nehode na lyžiach (29. decembra 2013) v lekársky navodenej kóme - v nemocnici strávil tri mesiace, kým ho prepustili domov.
Nečakaná novinka o Schumacherovi: Fanúšikovia sa možno čoskoro dozvedia pravdu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});