Dojemná rozlúčka Petra Pekaríka s Herthou Berlín: Koniec kariéry na šampionáte?

Je legendou Herthy Berlín, a tak sa k nemu aj správajú. Fanúšikovia nemeckého klubu si cez víkend uctili Petra Pekaríka (37), ktorému ...
  • Zdroj: ig/lujzapekarik

Je legendou Herthy Berlín, a tak sa k nemu aj správajú. Fanúšikovia nemeckého klubu si cez víkend uctili Petra Pekaríka (37), ktorému už o chvíľu vyprší zmluva. Rozlúči sa skúsený pracant s kariérou definitívne na vysnívanom šampionáte EURO 2024?

FOTOGALÉRIA: Peter Pekarik

Slovenský obranca Peter Pekarík pôsobí v Herthe od roku 2012, za tento klub odohral 230 zápasov. V tejto sezóne toho však veľa neodohral. V drese klubu, ktorý momentálne pôsobí v druhej lige, si cez víkend pripísal štvrtý štart v prebiehajúcej sezóne.

Pekarík nastúpil v závere zápasu proti Kaiserslauternu a fanúšikovia po záverečnom hvizde ukázali, ako si ho vážia. Slovenského obrancu, ktorému o pár týždňov vyprší zmluva, vytlieskala celá tribúna a fanúšikovia pridali chorál špeciálne pre neho.

Bývalý slovenský futbalista má za sebou slovnú prestrelku.
Bývalý prvoligista Ďuriš prehovoril o konflikte na dedine: Kričali po mne pri***aný expert! Zobraziť článok

„Na drese dvojka, v našom srdci jednotka. Ďakujeme, Peter,“ stálo na transparente, ktorý vytiahli fanúšikovia. Hoci nič nie je potvrdené a vyvrátené, tieto zábery naznačujú hráčsku rozlúčku Pekaríka s Herthou. Ak sa náš obranca rozhodne nepokračovať ako hráč, je možné, že v klube zostane.

„Vedenie Herthy si želá, aby som v klube pôsobil aj po skončení kariéry,“ povedal nedávno Pekarík v rozhovore pre Nový Čas. Na jazyk sa preto tisne otázka, či si svoju definitívnu hráčsku bodku nenaplánoval na EURO 2024, ktoré sa bude konať práve v Nemecku, kde je už dlhé roky ako doma. „Čo sa týka definitívnej bodky, nepremýšľam na dlhý čas dopredu. V prvom rade sa chcem na šampionát dostať,“ dodal Pekarík.

Tréner Košíc Ján Kozák ml. bol po zápase v Trenčíne poriadne vytočený na rozhodcu Smoláka.
Kozák dostal padáka: Košice hlásia zmenu na trénerskom poste! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk