Je to oficálne: Uvidíme boxerský zápas storočia

Britský boxer Tyson Fury (35) a ukrajinský pästiar Oleksandr Usyk (36) sa dohodli na zorganizovaní súboja, ktorý sa podľa promotérov ...
  • Zdroj: foto koláž sportovycas, tasr

Britský boxer Tyson Fury (35) a ukrajinský pästiar Oleksandr Usyk (36) sa dohodli na zorganizovaní súboja, ktorý sa podľa promotérov uskutoční v saudskoarabskej metropole Rijád.

Termín duelu dvoch boxerských legiend zatiaľ neoznámili, no špekuluje sa o decembri tohto roka, prípadne januári budúceho roka.

Už teraz je však jasné, že v súboji medzi Furym a Usykom pôjde o veľa. Po prvý raz v tomto storočí aktéri zabojujú o všetky štyri boxerské tituly v ťažkej váhe.

Súťaž tímov vyhral Jumbo-Visma.
Potvrdené: Tím Jumbo Visma opúšťa jeho hviezda Zobraziť článok

Fury je držiteľom titulu WBC v ťažkej váhe, kým Usyk má opasky IBF, WBA a WBO. Zatiaľ naposledy sa v profiringu bojovalo o korunu absolútneho šampióna ťažkej váhy ešte v roku 1999, keď Brit Lennox Lewis zdolal Američana Evandera Holyfielda.

Usyk koncom augusta triumfoval v poľskom Vroclave nad Britom Danielom Duboisom. Protivníka knokautoval v desiatom kole a obhájil opasky WBO, IBF, WBA a IBO. Keďže predchádzajúce rokovania o súboji medzi Furym a Usykom stroskotali, Fury si na 28. októbra dohodol duel v Saudskej Arábii proti bývalému šampiónovi UFC Francisovi Zavierovi Ngannouovi z Kamerunu.

Edwards si vyslúžil dištanc na 25 zápasov.
Stopka na 25 zápasov: Hororový zákrok kanadského juniora! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});