Cibulková zháňa nové vozidlá do tenisovej akadémie: Ďalšie auto a dieťa! Zhodnú sa s mužom?

Stále je aktívna! Tenis je pre bývalú hráčku Dominiku Cibulkovú (34) aj dnes dôležitou súčasťou života. Momentálne sa primárne venuje ...
  • Zdroj: Maroš Herc

Stále je aktívna! Tenis je pre bývalú hráčku Dominiku Cibulkovú (34) aj dnes dôležitou súčasťou života. Momentálne sa primárne venuje svojej akadémii Love4Tennis, kde sa snaží vychovávať nové talenty.

FOTOGALÉRIA: Dominika Cibulková

Aj preto sa vo štvrtok prišla osobne pozrieť na autosalón v Nitre, kde si zároveň vyberala nové autá, ktoré budú slúžiť práve deťom či trénerom akadémie. V rozhovore pre Nový Čas bývalá svetová štvorka porozprávala, aká je v skutočnosti šoférka, ale prezradila aj to, či si spomína na svoje prvé auto a či sa stereotyp o ženách za volantom týka aj jej.

Aká je Dominika Cibulková vlastne šoférka?

Ja si myslím, že fantastická. Lepšia ako môj manžel, ale on by určite povedal niečo iné. Ale to sa treba primárne opýtať ľudí, ktorí ma stretli na ceste (smiech). Ale vážne, myslím, že je to v pohode.

Boli už aj nejaké nehody, alebo máte čistý štít?

Nehody ani nie, ale občas viem byť na ceste celkom netrpezlivá a rada si aj zatrúbim. Ale nie je to nič extrémne. Poviem to takto, bola som rýchla na kurte a som rada, keď aj na ceste je to také plynulé.

Spomínate si na svoje prvé auto?

Bolo to tuším Alfa Romeo, keď som mala nejakých 18 rokov. To auto som doslova milovala, jazdila som na ňom celý rok. Až potom prišli luxusnejšie autá, ktoré som si kúpila.

Vozový park máte dnes zrejme oveľa rozšírenejší...

Áno, mám rada pekné autá, dobré autá, ale väčšinou sú zaparkované v Starom Meste a prakticky všade chodíme pešo. Jazdíme veľmi málinko, v podstate, len keď chodíme na chalupu, takže sa nedá povedať, že by sme boli autičkári. Najväčší vzťah mám asi k Porsche Turbo 911, ktoré som si kúpila, keď som sa v tenise prebojovala do svetovej desiatky. To auto už nikdy nepredám a bude so mnou až do konca.

Kto je vlastne v rodine ten hlavný šofér?

Asi to bude manžel. Ale ako každá žena mu do toho rada rozprávam.

Stefanos Tsitsipas a Paula Badosová tvoria pár.
Krach slávneho tenisového páru? Vymazali všetky spoločné fotky Zobraziť článok

Čo si myslíte o stereotype „ženy za volantom“?

Myslím, že to vo všeobecnosti neplatí. Aj chlap môže byť zlý šofér, keď to nemá v krvi.

Prišli ste si obzrieť aj autá pre akadémiu, ako sa jej darí?

Áno, prišla som pozrieť a vybrať autá pre moju akadémiu. Chcem, aby mali decká u nás pekné a kvalitné autá, keď ich tréneri budú voziť na turnaje a podobne. Samotnej akadémii sa dnes darí veľmi fajn, pekne sme sa po pandémii zastabilizovali. Máme veľa zahraničných, či už detí, alebo profíkov. Pred pár dňami bola za nami napríklad Jelena Rybakinová.

Takže tenis je aj dnes veľkou súčasťou vášho života. Čo hovoríte na našu juniorku Renátu Jamrichovú?

Tenis, samozrejme, stále sledujem. O Renáte Jamrichovej viem, aj keď ju osobne nepoznám. Verím, že si hlavne okolo seba vyberie dobrý tím a že svoj potenciál pretaví do ženských profesionálnych turnajov.

Keď ste boli v roku 2020 v pôrodnici s Jakubom, vykradli vám dom. Uzavrel sa tento prípad?

Uzavrieť sa to uzavrelo, nikoho nenašli (smiech). My sme si kúpili nový záhradný nábytok a to je všetko.

K trojročnému synčekovi Jakubovi v marci pribudla sestrička Nina. Plánujete ešte ďalšie dieťa?

Ja jednoznačne už nie! Žiadne ďalšie dieťa nechcem, dve mi stačia. Ale musím povedať, že môj manžel by ešte jedno privítal.

Lindsay Davenportová a Steffi Graffová.
Ženský tenisový tím USA hlási novú trénerku: Prichádza bývalá svetová jednotka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});