Svetlice, rozbité okná a chaos: Fanúšikovia Axaju zdemolovali vlastný štadión!

Stretnutie holandskej ligy medzi Ajaxom a Feyenoordom muselo byť okamžite prerušené po tom, čo fanúšikovia začali na ihrisko hádzať svetlice ...
  • Zdroj: northfoto

Stretnutie holandskej ligy medzi Ajaxom a Feyenoordom muselo byť okamžite prerušené po tom, čo fanúšikovia začali na ihrisko hádzať svetlice a následne demolovať štadión.

Po tom, čo domáci Ajax prehrával po 55 minútach už 3:0, domáci fanúšikovia začali hádzať na ihrisko pyrotechniku, v dôsledku čoho bol zápas pred polčasovou prestávkou prerušený.

Výtržnosti však pokračovali aj po skončení pauzy, kvôli čomu rozhodcovia usúdili, že pokračovanie by bolo príliš nebezpečné a duel predčasne ukončili.

Holandský denník AD označil incident za jednu z najsmutnejších kríz v 123-ročnej histórii Ajaxu.

Hádzaním pyrotechniky sa však agresívne správanie fanúšikov neskončilo a po prerušení zápasu začali rozzúrení priaznivci demolovať štadión. Zábery na sociálnych sieťach ukazujú, ako nahnevaní priaznivci demolujú okná či dvere.

Ajax Amsterdam sa po piatich zápasoch nachádza na 13. priečke tabuľky holandskej ligy, pričom na svojom konte má jednu výhru, dve remízy a jednu prehru.

Hráči Juventusu si Konferenčnú ligu nezahrajú.
Spoluhráči sa len zdesene prizerali: Najkurióznejší vlastenec histórie? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});