OKTAGON rastie raketovým tempom: Nominácia na MMA Oscary a milióny sledujúcich

OKTAGON MMA už dávno nie je iba československá organizácia. Domáci gigant sveta bojových športov postupne expanduje do ďalších európskych ...
  • Zdroj: Oktagon MMA

OKTAGON MMA už dávno nie je iba československá organizácia. Domáci gigant sveta bojových športov postupne expanduje do ďalších európskych krajín. Žlto-čierna vlajka začína čoraz výraznejšie viať v Nemecku a už čoskoro premiérovo prenikne aj na Britské ostrovy. Elitná liga sa však veľkej obľube nadšencov teší nielen na starom kontinente.

Do kuloárov sa navždy nezmazateľne zapísal dátum 10. december 2016. Sportovní hala Královka v Prahe vtedy hostila historicky prvý turnaj OKTAGON MMA. Od tohto momentu ubehlo necelých sedem rokov, organizácia usporiadala viac ako 50 podujatí a fanúšikovia mali možnosť sledovať stovky neopakovateľných duelov.

Postupný prienik na zahraničný trh žne úspech. Pre samotných ľudí, ktorí sa na chode veľkolepého projektu podieľajú, je obrovským zadosťučinením nominácia v tradičnej ankete The World MMA Awards. Vo sfére zmiešaných bojových umení ide o obrovskú prestíž. Porovnať by sme to vedeli napríklad s filmovou brandžou a udeľovaním Oscarov.

 

O prvenstvo bude československá liga bojovať po boku tých najväčších svetových konkurentov hneď v štyroch kategóriách. Cenu za „submisiu roka“ si môže odniesť dánsky bojovník Louis Glismann (11-2). Návrat do klietky po ôsmich rokoch a nepríjemných zdravotných problémoch môže zaknihovať ziskom ocenenia „návrat roka“ John Hathaway (18-3).

Nominovaný je takisto spolumajiteľ Ondřej Novotný, ktorý sa môže stať „promotérom roka“. Medzi jeho virtuálnymi súpermi je napríklad slávny šéf Dana White. OKTAGON MMA v neposlednom rade súperi s UFC, PFL, Bellatorom a KSW o štatút „organizácie roka“. O víťazoch rozhodnú v hlasovaní samotní fanúšikovia.

Čím sa smie uznávaný projekt z tunajších končín pýšiť už teraz, je viac ako pol milióna sledujúcich na Instagrame. Toto číslo z neho robí najsledovanejší európsky MMA profil na spomínanej sociálnej sieti.

 

O veľkom záujme verejnosti vypovedá taktiež počet predaných PPV. V tomto smere trhalo rekordy júnové podujatie v nemeckom Oberhausene.

„Bol to najodvysielanejší turnaj, aký sme doposiaľ mali. Sledovalo nás 50-miliónov domácnosti v 50 rôznych krajinách,“ prezradil vtedy na tlačovej konferencii spolumajiteľ Pavol Neruda. Raketový rast za hranice svetových krajín bádať čoraz výraznejšie. „Čo sa týka počtu sledujúcich po celom svete, skvelé čísla dosahujeme v Amerike, Anglicku, Srbsku a takisto Gruzínsku.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});