Mladé Slovenky na ME vo vodnom slalome so striebrom: Zaostali len za Češkami

Slovenské reprezentantky vo vodnom slalome získali v piatok striebro v 3xC1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove. Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenské reprezentantky vo vodnom slalome získali v piatok striebro v 3xC1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove. Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská skončili o 5,48 sekundy za víťazným Českom.

Vybojovali tak tretí cenný kov a zároveň tretie striebro pre Slovensko na domácom podujatí.

Česká hliadka obhájila titul tretíkrát za sebou, tentokrát sa o to zaslúžili Eva Říhová, Gabriela Satková a Tereza Kneblová. Na kanáli v Čunove dosiahli s prehľadom najlepší čas 111,20 sekundy a mali aj najčistejšiu jazdu, keď inkasovali len dve trestné sekundy.

Na snímke slovenskí reprezentanti sprava Richard Rumanský, Jakub Ševčík a Daniel Hodas-Pauer.
Skvelé výkony slovenských slalomárov: Máme dve strieborné medaily! Zobraziť článok

Domáce trio vybojovalo pre Slovensko prvú medailu v tejto kategórii od roku 2019, dopustilo sa štyroch chýb a tretie Talianky predstihlo len o 51 stotín sekundy. Zvyšné hliadky zaostali za víťazkami o viac než 10 sekúnd.

Vo štvrtok získali v Čunove striebro v 3xK1 slovenskí juniori aj ich krajanky v kategórii do 23 rokov. V ich hliadke boli Paňková i Stanovská, doplnila ich Ivana Chlebová.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});