Legendárny Martikán: Na olympiádu pred päťdesiatkou?!

Patrí medzi naše najväčšie športové legendy! Najúspešnejší slovenský vodný slalomár Michal Martikán (44) sa po intenzívnych prípravách ...
  • Zdroj: TASR

Patrí medzi naše najväčšie športové legendy! Najúspešnejší slovenský vodný slalomár Michal Martikán (44) sa po intenzívnych prípravách vrátil so sebavedomím a odhodlaním, aby zdolal aj tú najdivokejšiu vodu na nadchádzajúcich nominačných pretekoch, do slovenskej reprezentácie na sezónu 2024.

FOTOGALÉRIA: Michal Martikán

Martikán, držiteľ piatich olympijských medailí, nemá problém v pokročilom veku absolvovať aj päťhodinové tréningy. Okrem prípravy na domácej vode si vyskúšal aj podmienky v najľudnatejšej krajine sveta. „Tréning v Číne bol skvelý, mal som možnosť tam už párkrát byť. Navyše je to krajina, v ktorej som získal zlatú olympijskú medailu, takže aj spomienky, ktoré sa mi opäť vrátili, len umocnili dobrý pocit,“ povedal Martikán pre Sport Management Company.

Počas kempu v Číne vycestoval rodák z Liptovského Mikuláša aj na preteky do Thajska. „Neplánovane ma tam zavolala tréningová skupina, s ktorou som bol v Číne. V Thajsku bolo napokon viacero ICF rankingových pretekov a tie hlavné, teda dlhý slalom na divokej vode, sa mi podarilo vyhrať. Mám teda odtiaľ aj medailu.“

Už o necelé dva týždne sa uskutočnia úvodné nominačné preteky do slovenskej reprezentácie na sezónu 2024, Martikán má o svojich ambíciách pred podujatiami v Čunove a doma v Liptovskom Mikuláši jasno. „Rád by som jazdil čo najlepšie tak, ako budem vedieť v danej chvíli. O to som sa snažil počas celej kariéry. Rozhodne urobím všetko, aby som sa na tieto preteky pripravil čo najlepšie. Verím, že ma nebude obmedzovať žiadne zranenie,“ dodal Martikán, u ktorého sa tak logicky vynára otázka, či sa dokáže teoreticky prebojovať na OH 2028 v Los Angeles, kde by sa v takom prípade predstavil už ako 48-ročný.

Volejbalistky sa počas zápasu pobozkali.
Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});