Tri generácie slovenských športovkýň odhaľujú svoje veľkonočné tradície: Ktorá z nich vie upliesť korbáč?

Veľkonočné tradície očami športových hviezd! Nový Čas vyspovedal tri generácie slovenských športovkýň ohľadom veľkonočných sviatkov a ...
  • Zdroj: instagram/paja.fialkova

Veľkonočné tradície očami športových hviezd! Nový Čas vyspovedal tri generácie slovenských športovkýň ohľadom veľkonočných sviatkov a tradícií spojených s nimi.

FOTOGALÉRIA: Ktorá slovenská športovkyňa vie upliesť korbáč?

Mladá vodná slalomárka Zuzana Paňková (19) zdieľa s úsmevom spomienky na nezvyčajné oblievačky po hoteloch, zatiaľ čo biatlonistka Paulína Bátovská Fialková (31) plánuje obnoviť tradície pre svoju čerstvo narodenú dcérku Romanku. Skúsená strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková (41) zase pre zmenu uprednostňuje tráviť tieto sviatky s rodinou úplne mimo domova. A ktorá z nich vie vôbec vlastne upliesť korbáč?

ZUZANA REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (40), ŠPORTOVÁ STRELKYŇA

Súťažila o najviac polievačov

Patrí medzi naše najskúsenejšie olympioničky. V jej rodinnom klane majú tak trochu odlišný prístup k celej Veľkej noci. „Väčšinou sa snažíme si tieto voľné dni užiť mimo domu, na chate s rodinou, priateľmi a deťmi. Tvoríme si vlastné tradície, pre nás je dôležité, že Veľká noc je o zmŕtvychvstalom Ježišovi, nie až tak o oblievaní, zemiakovom šaláte a alkohole. Neskôr sme si tiež zaviedli tradíciu, že jednoducho nebudeme na Veľkú noc bývať doma,“ zamyslela sa s úsmevom Štefečeková.

Slovenský brankár Matúš Macík aktuálne pôsobí v českom Olomouci.
Chyba sezóny v českej lige? Môže za ňu slovenský brankár! Zobraziť článok

Čo sa týka detstva, na to má však úplne iné spomienky. „Ešte keď som bola na základke, tak sme s babami súťažili, kto mal koľko polievačov, a chalani zase súťažili, že kto koľko vypolieval. A, samozrejme, si z týchto čias pamätám polievačov od susedov, ktorí už bývali poobede pod vplyvom a nemala som to rada,“ povzdychla si ďalej držiteľka zlatej medaily z Tokia 2020.

Keď príde reč na korbáč, zodpovednosť preberá manžel Martin. „Korbáč upliesť neviem, manžel však áno a možno to naučí aj našich dvoch synov.“

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});