Skvelé výkony slovenských slalomárov: Máme dve strieborné medaily!

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome získali vo štvrtok striebro v 3xK1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove.
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome získali vo štvrtok striebro v 3xK1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove.

Juniori Daniel Hodas-Pauer, Richard Rumanský a Jakub Ševčík skončili o 3,59 sekundy za víťazným Nemeckom.

Boj o medaily sa najprv javil vyrovnane, jury však odrátala víťazom dve trestné sekundy. Slováci mali najčistejšiu jazdu, keď urobil chybu len Hodas-Pauer na druhej protiprúdnej bránke. Na trio Enrico Dietz, Christian Stanzel a Erik Sprotowsky nestačili napriek tomu, že Nemci mali dva dotyky. Šesť trestných sekúnd nazbierali bronzoví Slovinci.

Slováci tak získali na domácom podujatí už druhý cenný kov. Ich krajanky vybojovali taktiež striebro v kajakárskej hliadke kategórie do 23 rokov.  

MEJ - 3xK1:
finále juniori . muži:

1. Nemecko (Daniel Hodas-Pauer, Richard Rumanský, Jakub Ševčík) 94,51 s (4), 2. SLOVENSKO (Daniel Hodas-Pauer, Richard Rumanský, Jakub Ševčík) +3,59 (2), 3. Slovinsko (Atej Zobec Urbančič, Mark Jeklin, Enej Grm) +3,81 (6)

Snoubordistka Ella Görcsösová a Mládežnícka basketbalová akadémia Prievidza sa stali víťazmi 8. ročníka grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Ukáž sa!
Ella Görcsösová a MBA Prievidza sú víťazi Ukáž sa! 2023 Zobraziť článok

Slovenské reprezentantky vo vodnom slalome získali vo štvrtok striebro v 3xK1 na MEJ a do 23 rokov v Čunove. Soňa Stanovská, Zuzana Paňková a Ivana Chlebová skončili o 1,43 sekundy za víťazným Francúzskom.

Slovenky boli pôvodne prvé a mieri k premiérovému titulu od roku 2021. Jury však Francúzkam dodatočne odpočítala dve trestné sekundy. Na kanáli v Čunove bojovali o triumf len tieto dve hliadky, tretie Slovinsko stratilo 4,88 sekundy. Práve to malo spolu s domácimi pretekárkami najmenší počet trestných sekúnd - Slovenky urobili len jednu chybu na tretej bránke.

Menej sa darilo Slovákom, hliadka v zložení Iľja Buran, Matej Blaščík a Filip Stanko obsadila deviate miesto. Spravili dve chyby a na víťazné španielske trio Pau Echaniz, Miquel Trave a Alex Goni stratili 9,30 sekundy. Pódium doplnili Francúzsko a Veľká Británia.

MEJ - do 23 rokov:
3xK1 - finále do 23 rokov:
ženy:

1. Francúzsko (Doriane Delassusová, Eva Pietrachová, Coline Charelová) 102,80 s (4), 2. SLOVENSKO (Ivana Chlebová, Soňa Stanovská, Zuzana Paňková) +1,43 (2), 3. Slovinsko (Eva Alina Hočevarová, Lea Novaková, Sara Belingarová) +4,88 (2)

muži:
1. Španielsko (Pau Echaniz, Miquel Trave, Alex Goni) 90,35 s (0), 2. Francúzsko (Anatole Delassus, Vincent Delahaye, Leo Vuitton) +0,06 (2), 3. Veľká Británia (Ben Haylett, Sam Leaver, David Paterson) +3,67 (2), ... 9. SLOVENSKO (Iľja Buran, Matej Blaščík, Filip Stanko) +9,30 (4)

Kasper Asgreen triumfoval vo štvrtkovej osemnástej etape 110. ročníka Tour de France.
Osemnástu etapu znovu režíroval únik: Sagan iba kúsok za najlepšími! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk