Švajčiarka Alisha Lehmannová: Toto je Insta kráľovná MS futbalistiek!

Už ostávajú len dni do začiatku MS vo futbale žien, ktoré na prelome júla a augusta hostia Austrália a Nový Zéland. Ešte sa neodohrala ...

Už ostávajú len dni do začiatku MS vo futbale žien, ktoré na prelome júla a augusta hostia Austrália a Nový Zéland. Ešte sa neodohrala ani minúta zápasu, už má podujatie svojho prvého víťaza! Teda presnejšie víťazku!

Fotogaléria

Je ňou švajčiarska futbalová hviezda Alisha Lehmannová, ktorá je nedostižnou kráľovnou instagramu medzi všetkými zúčastnenými hráčkami. K tomuto rezultátu dospela spoločnosť Gracenote Nielsen na základe analýzy údajov. Podľa spoločnosti žiadna iná hráčka svetového šampionátu nemá väčší dosah ako Alisha.

Futbalovú Barbie, ktorá na klubovej úrovni pôsobí v krajine majsteriek Európy - Angličaniek, a to v drese Aston Villy, sleduje 13,4 milióna ľudí. Len za posledný rok počet jej sledovateľov vzrástol o 75 percent! To robí z hviezdy, ale aj opory reprezentácie Švajčiarska, ktorá sa čas od času prezentuje aj odľahčenejšie, najvplyvnejšiu influencerku v ženskom futbale. S výrazným odstupom za ňou sú španielska držiteľka Zlatej lopty Alexia Putellasová (29) a Američanka Alex Morganová (34).

Vernon de Marco.
Slovenský reprezentant si po odchode zo Slovana našiel nový klub, podpísal ročný kontrakt Zobraziť článok

Jeden príspevok Lehmannovej má priemernú mediálnu hodnotu (teda sumy, ktorú by bolo potrebné minúť na získanie rovnakej pozornosti pri bežnej platenej reklame) 275 000 eur!

Spoločnosť Gracenote Nielsen tiež zistila, že potenciál sponzorstva je oveľa vyšší u žien ako u mužov. Hoci majú futbalisti celkovo viac sledovateľov, majú s nimi menej výmen (miera angažovanosti). Navyše, reklama umiestnená ženami je vždy hodnotená ako dôveryhodnejšia.MS žien sa budú hrať od 20. júla na desiatich štadiónoch v Austrálii a na Novom Zélande, finále sa odohrá v Sydney. Titul obhajujú Američanky.

Organizátori grandslamového turnaja vo Wimbledone ocenili Rogera Federera (41). Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala ani jeho priateľka Kate (41), princezná z Walesu.
Vo Wimbledone ocenili tenisovú legendu: Žiarli Mirka Federerová na princeznú Kate?! Zobraziť článok

Najsledovanejšie futbalistky na instagrame

1. Alisha Lehmannová (Švaj.) - 13,6 milióna

2. Alex Morganová (USA) - 10 miliónov

3. Alexia Putellasová (Špan.) - 2,9 milióna

4. Marta (Braz.) - 2,5 milióna

5. Megan Rapinoeová (USA) - 2,1 milióna

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});