Vo Wimbledone ocenili tenisovú legendu: Žiarli Mirka Federerová na princeznú Kate?!

Organizátori grandslamového turnaja vo Wimbledone ocenili Rogera Federera (41). Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala ani jeho priateľka ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Organizátori grandslamového turnaja vo Wimbledone ocenili Rogera Federera (41). Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala ani jeho priateľka Kate (41), princezná z Walesu.

Z prítomnosti členky kráľovskej rodiny však nebola nadšená Švajčiarova manželka Mirka (45). Slovenská rodáčka sa usmievala len nútene, miestami sa tvárila až kyslo.

FOTOGALÉRIA: Žiarli Mirka Federerová na princeznú Kate?!

Bývalý švajčiarsky tenista získal na trávnatých dvorcoch All England Clubu rekordných osem titulov vo dvojhre. Tento rok ho môže vyrovnať Srb Novak Djokovič.

Tisíce fanúšikov mu pripravili búrlivé ovácie. Tenisového velikána si prišla uctiť aj princezná Kate, ktorá je patrónkou najslávnejšieho tenisového areálu. Tá bola po pravej Rogerovej ruke, pričom práve k nej sa bývalý tenista viacej otáčal. Výrazne viac sa bavil s ňou ako s vlastnou ženou Mirkou na druhej strane. Federer dokonca porušil protokol, keď sa dotkol Kate na chrbte a naklonil sa dopredu, akoby ju chcel pobozkať.

Protokol však diktuje, že členov kráľovskej rodiny by sa nikdy nemalo dotýkať, pokiaľ nepodajú na pozdrav vlastnú ruku.

Medzi touto dvojicou to nebolo prvé porušenie protokolu. V roku 2017, keď Federer naposledy vyhral Wimbledon, pobozkala Kate Rogera hneď trikrát. Ich priateľstvo však presahuje dvorec.

Spolupracujú na viacerých projektoch. Pred tohtoročným Wimbledonom natočili spolu video, v ktorom opisujú prácu podávačov loptičiek. Pred šiestimi rokmi bol dokonca Roger na svadbe princezninej sestry Pippy. Pri pohľade na Mirku sa však zdá, že z priateľstva manžela s princeznou nadšená nie je.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk