Ďalšie horúce želiezka v ohni na Európskych hrách: Koľko medailí pridajú vodní slalomári?

Aj vodný slalom sa dočkal zaradenia do programu Európskych hier. Premiéra kanoistiky na divokej vode, v slovenskom kontexte veľmi úspešného ...
  • Zdroj: TASR

Aj vodný slalom sa dočkal zaradenia do programu Európskych hier. Premiéra kanoistiky na divokej vode, v slovenskom kontexte veľmi úspešného športu, štartuje vo štvrtok v krajinnom parku Bielany - Tyniec na rieke Visla a naša výprava očakáva ďalšie medaily v zbierke, v ktorej sú zatiaľ štyri cenné kovy, dva strieborné a dva bronzové.

FOTOGALÉRIA: Koľko medailí pridajú vodní slalomári?

Slovenskí vodní slalomári sa po tréningoch na umelej trati Kolna presťahovali v utorok do oficiálnej dediny, odkiaľ budú dochádzať za súťažami, v ktorých sa predstaví absolútna európska špička. A to nielen preto, že zápolenia na EH sú v kanoistike na divokej vode súčasne aj majstrovstvami Európy, ale najmä preto, že sú súčasne aj prvou možnosťou vybojovať si olympijskú miestenku. Dvere do Paríža si otvoria víťazi štyroch kategórií. Pri ostatných umiestneniach budú rozhodovať výsledky zo septembrových majstrovstiev sveta v Londýne.

V našej 12-člennej výprave, ktorá komplex pozná, keďže sa tam pravidelne konajú medzinárodné súťaže, bude najsledovanejší štart Elišky Mintálovej (24), ktorú čaká obhajoba titulu majsterky Európy spred roka v Liptovskom Mikuláši. Predviesť sa však budú chcieť aj ďalší, od olympijských medailistov Mateja Beňuša, ktorý môže pridať do svojej zbierky piatu medailu z kontinentálneho šampionátu, a Jakuba Grigara, vicemajstra sveta cez veterána Alexandra Slafkovského, ktorý je trojnásobným majstrom Európy až po talentovanú Zuzanu Paňkovú.

Vodnoslalomárske zápolenia štartujú dnes kvalifikačnými jazdami kajakárov, prvé medaily sa budú rozdávať popoludní, keď sú na programe súťaže hliadok 3xK1 žien i mužov.

Na snímke zľava skeetarky Monika Štibravá, Vanesa Hocková a Danka Barteková.
Fantázia! Slovenské skeetarky strieborné, nestačili na Taliansko Zobraziť článok

Slovenské medaily z EH 2023:

Striebro:

Strelkyňa Kamila Novotná - vzd. puška 10 m

Družstvo strelkýň v skeete Danka Barteková, Vanesa Hocková a Monika Štribravá

Bronz:

Atlétka Gabriela Gajanová - 800 m

Atlét Ján Volko - 200 m

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});