Rozhodnutie, ktoré sa nerodilo ľahko: Deviaty najlepší strelec v histórii NBA rozosmutnil fanúšikov

Americký basketbalista Carmelo Anthony (38) oficiálne ukončil kariéru. Skúsený krídelník v prebiehajúcom ročníku NBA neodohral ani jeden ...
  • Zdroj: Northfoto

Americký basketbalista Carmelo Anthony (38) oficiálne ukončil kariéru. Skúsený krídelník v prebiehajúcom ročníku NBA neodohral ani jeden duel. Rodák z Brooklynu svoje rozhodnutie oznámil vo videu, ktoré zverejnil na sociálnych sieťach.

FOTOGALÉRIA: Carmelo Anthony

Anthony je v historickej tabuľke strelcov najlepšej basketbalovej ligy sveta na 9. mieste. Počas 19-ich sezón zaznamenal 28,289 bodov. Do NBA prišiel v roku 2003, keď ho z tretieho miesta draftoval Denver. S tímom Nuggets si v roku 2009 jediný raz zahral finále konferencie. Neskôr pôsobil aj v New Yorku Knicks, Oklahome City, Houstone, Portlande a Los Angeles Lakers. Neúspech na klubovej úrovni si vynahradil na reprezentačnej, keď získal tri zlaté medaily na olympiáde a pod piatimi kruhmi odohral 31 zápasov, čo je najviac zo všetkých Američanov.

„Pamätám si dni, keď som nemal nič iba basketbalovú loptu a sen byť niekým viac. Mal som silnú vôľu a na mojej ceste som dostal podporu od fanúšikov klubov, ktorých dres som nosil s hrdosťou. Oni zo mňa urobili to, čo som," rozlúčil sa Anthony vo videu, ktoré zverejnil na sociálnych sieťach.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});