Nepomohla ani ostrá kritika: Liptovský Mikuláš má oficiálne nového majiteľa i prvú posilu

Novým vlastníkom extraligového hokejového klubu MHk 32 Liptovský Mikuláš sa stal Róbert Ľupták prostredníctvom spoločnosti R-STAV SK ...
  • Zdroj: TASR

Novým vlastníkom extraligového hokejového klubu MHk 32 Liptovský Mikuláš sa stal Róbert Ľupták prostredníctvom spoločnosti R-STAV SK s. r. o. so sídlom v Detve.

Vedenie mesta v zastúpené primátorom Jánom Blcháčom v pondelok podpísalo zmluvu o prevode akcií klubu na víťaza verejnej súťaže. Ním sa stal práve niekdajší majiteľ klubu z Detvy a v súčasnosti aj vlastník družstva z Prešova. Ľuptákova firma ponúkla sumu 151 200 eur. Informáciu zverejnilo mesto na svojom oficiálnom webe.

FOTOGALÉRIA: Róbert Ľupták

„Náš hokejový klub bol jediným v extralige, ktorý vlastnilo mesto. Všetky ostatné kluby sú už súkromné. V minulom roku sme oslávili 90. výročie organizovaného ľadového hokeja v Liptovskom Mikuláši a klubu chceme do budúcnosti dopriať väčšie možnosti pre rozvoj. Mesto bude mikulášsky hokej aj naďalej podporovať, avšak nižšou dotáciou ako doteraz a všetky manažérske a organizačné otázky už bude riešiť nový majiteľ," uviedol primátor mesta Ján Blcháč.

Nový vlastník klubu uviedol, že mesto Liptovský Mikuláš si zaslúži, aby hokej v ňom napredoval. „V klube bude pôsobiť tréner Juraj Faith a na pozíciu generálneho manažéra a asistenta trénera nastúpi Tibor Višňovský. Prvý hráč, s ktorým už v najbližších dňoch podpíšem zmluvu, je Mikulášan a srdciar Jakub Sukeľ. Hráči, ktorí budú chcieť v klube ostať, majú dvere otvorené. Je tu kopec hráčov z Liptovského Mikuláša, ktorí mali výborné sezóny," poznamenal Ľupták.

Róbert Ľupták bol majiteľom detvianskeho hokeja.
Ostrá kritika z každej strany! Do Ľuptáka sa pustili hráči i fanúšikovia: Veľké sklamanie! Zobraziť článok

Pri podpise kúpnej zmluvy sa musel zaviazať, že extraligovú licenciu nepredá a zachová ju v meste Liptovský Mikuláš. „Zároveň je povinný mestu predkladať rozpočet na financovanie klubu vždy pre nasledujúce dve sezóny. V prípade nedodržania tejto povinnosti má mesto právo odkúpiť klub späť za rovnakú cenu, za akú ho predal," referuje mesto.

Zverejnenie výsledkov verejnej súťaže sa v Liptovskom Miukuláš vyvolalo búrku nevôle medzi súčasnými hráčmi aj fanúšikmi klubu. „Nechápem, prečo sa sem pán Ľupták tlačí, keď ho tu nik nechce a nie je tu vítaný. V Liptovskom Mikuláši mu sponzorsky nepomôže nik, okrem mesta, ktoré schvaľuje dotáciu na hokej každý rok," uviedol kapitán tímu Martin Kriška.

Róbert Ľupták bude šéfovať hokeju v Liptovskom Mikuláši.
Róbert Ľupták bude šéfovať ďalšiemu klubu z extraligy: Sem sa sťahuje! Zobraziť článok

Poznamenal tiež, že s klubom síce má zmluvu aj na sezónu 2023/2024, no v prípade, že majiteľom klubu skutočne Ľupták, hokej hrať v Liptovskom Mikuláši nebude. „To je moje konečné rozhodnutie. Ukončenie mojej kariéry v Liptovskom Mikuláši som si predstavoval trošku inak, ale, žiaľ, život je taký," dodal.

Fanúšikovia tímu z Liptova vyzývali zástupcov mesta, aby nepodpísali zmluvu s firmou Róberta Ľuptáka o prevode akcií klubu. „V osobe pána Ľuptákovi nevidíme perspektívu rozvoja seniorského hokeja v Liptovskom Mikuláši," uviedla fanúšikovská skupina Partizáni Liptovský Mikuláš.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});