Rapáč smútil, Mezei oslavoval druhý titul: Príbeh, aký na svete neexistuje

Hokejisti Spišskej Novej Vsi podali v štvrtom stretnutí finálovej série najlepší výkon, no sezónu si nepredĺžili. Kapitán rysov Branislav ...

Hokejisti Spišskej Novej Vsi podali v štvrtom stretnutí finálovej série najlepší výkon, no sezónu si nepredĺžili. Kapitán "rysov" Branislav Rapáč označil hru Spišiakov za naivnú, s ktorou proti Nitre nebolo možné uspieť.

Fotogaléria

Rapáč doprial titul domácemu kapitánovi Branislavovi Mezeiovi, ktorý zodvihol Pohár Vladimíra Dzurillu nad hlavu druhýkrát v kariére.

"Myslím si, že oslavy potrvajú riadne dlho. Ten štýl, akým sme to tento rok zvládli, to je úžasný príbeh. Vyhrali sme doma v predĺžení, trochu sme zahrali ľudom na nervy, ale je to úžasné. Ja si neviem predstaviť lepší koniec. Takýto príbeh ani neviem či na svete existuje. Určite to bolo emotívnejšie ako prvý titul v roku 2016," uviedol nitriansky kapitán Branislav Mezei, ktorý potvrdil, že jeho kariéra bude pokračovať aj v ďalšej sezóne.

"Je to ťažké, sme smutní, sklamaní, ale žiaľ, my sme si sériu prehrali inde, nie dnes. Toto bol konečne výkon, ktorý sme chceli predvádzať počas celej série. V zápasoch predtým sme chceli hrať hokej hore-dolu, ale na to sme nemali. Nitra je v tom najlepšia a to rozhodlo o ich zaslúženom titule. My sme hrali naivný hokej, s ktorým vo finále nemôžete uspieť," vyjadril sa Branislav Rapáč, kapitán Spišskej Novej Vsi.


Tretí tím základnej časti sa zameral viac na dôsledné bránenie stredného pásma a obraz hry nebol tak jednoznačný, ako tomu bolo v troch predošlých dueloch.

"To sme si hovorili päť dní v kuse, že máme hrať tento systém, brániť stredné pásmo, pretože to bol recept na Nitru. Pre mňa je nepochopiteľné, že sme hrali hurá hokej."

Rapáč po stretnutí vyjadril rešpekt aj pred Mezeiom. "Strašne to prajem Braňovi Mezeiovi, ako aj trénerovi Stavjaňovi. Takisto klobúk dole pred Tomášom Chrenkom a pred tým, čo tu vybudovali. Treba im dať rešpekt, dlhé roky to robia výborne, vychovávajú talenty, takže si to zaslúžia. My musíme naďalej tvrdo pracovať, aby sme raz dosiahli na titul," povedal Rapáč.

Zraneného útočníka Samuela Bučeka nahradil Andrej Kukuča.
Buček získal Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča Zobraziť článok

Dallas bude mať doma šancu vyrovnať sériu.
Najlepší tím konferencie prehráva už 0:2, Boston zvíťazil v Toronte Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});